Ζ.Καρακώστας: “Μετά την επάνοδό μου στην Υπηρεσία, θα συνεχίσω να ασκώ απρόσκοπτα τα υπηρεσιακά και συνδικαλιστικά μου καθήκοντα”|ΑΠΟΨΗ*

Με απόφαση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας Αρχιφύλακας της ΕΛ.ΑΣ,  επέστρεψε στην υπηρεσία του, από διαθεσιμότητα ύστερα από μηνυτήρια αναφορά, για εμπλοκή του σε ξυλοδαρμό ακτιβιστή της Αριστεράς τον περασμένο Οκτώβριο

“… από τη στιγμή της διαθεσιμότητας στην οποία τέθηκα, κατέθεσα Μηνυτήρια Αναφορά- Καταγγελία  σε βάρος συγκεκριμένων Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η οποία αξιολογήθηκε ως βάσιμη, εστάλη στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης εις βάρος των υπαιτίων(..) Πλέον και μετά την επάνοδό μου στην Υπηρεσία, θα συνεχίσω να ασκώ απρόσκοπτα τα υπηρεσιακά και συνδικαλιστικά μου καθήκοντα, όπως πράττω τα τελευταία τέσσερα χρόνια” αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΕΝ ΑΣ Υ Βοιωτίας σε δήλωσή του*, ο Αρχιφύλακας της ΕΛ.ΑΣ, Ζαχαρίας Καρακώστας.

Ολόκληρη η δήλωση του προέδρου Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας

«Αναφορικά με το δημοσίευμα ημερησίου φύλλου (Καθημερινή της 9/3/2016) και υπό τον τίτλο «Πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών κατηγορείται για ξυλοδαρμό ακτιβιστή», η εφημερίδα συμπεριέλαβε αναλυτικό άρθρο- ρεπορτάζ που αναφέρεται επί λέξει σε υποτιθέμενο «…ξυλοδαρμό ενός ακτιβιστή της Αριστεράς τον περασμένο Οκτώβριο» από εμένα , με την ιδιότητα του Αστυνομικού και Προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας.
Αν το «ρεπορτάζ» είχε σκοπό την αντικειμενική και αμερόληπτη ενημέρωση του αναγνωστικού κοινού , έστω και με καθυστέρηση σχεδόν πέντε μηνών, θα έπρεπε να είχε συμπεριλάβει όλες τις εξελίξεις επί της υποθέσεως που επιδεικτικά παρέλειψε.
Ειδικότερα θα έπρεπε να είχε πληροφορηθεί ότι στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θήβας, όχι  μόνο δεν «…εκκρεμεί δίωξη …για πρόκληση σωματικής βλάβης…», αλλά αντίθετα, η υπόθεση έχει ήδη παραπεμφθεί από 29/01/2016 στο δημόσιο κατήγορο Θήβας για τυχόν διάπραξη  πταισματικού αδικήματος κατ’ άρθρο 308 παρ. 1 εδάφ. 2β΄, β΄ περίπτωση.
Θα έπρεπε επίσης να έχει επισημάνει ότι ήδη από την πρώτη στιγμή της διαθεσιμότητας στην οποία τέθηκα και αφού ανέπτυξα εξαντλητικά ενώπιον όλων των υπηρεσιακών οργάνων την υπερασπιστική μου θέση, κατέθεσα Μηνυτήρια Αναφορά- Καταγγελία  σε βάρος συγκεκριμένων Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η οποία αφού αξιολογήθηκε ως βάσιμη, εστάλη στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης εις βάρος των υπαιτίων.
Εξάλλου, θα οφείλατε, αν το «ρεπορτάζ» ήθελε να έχει έστω το άλλοθι της αντικειμενικότητας, να είχατε πληροφορηθεί την από 17/2/2016 επίσημη Ανακοίνωση των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας- Εύβοιας- Ευρυτανίας- Φθιώτιδας- Φωκίδας, υπογεγραμμένης από τους αντίστοιχους Προέδρους σύμφωνα με την οποία «…η δίωξη αυτή άπτεται της συνδικαλιστικής του δράσης (Συνδικαλιστική Δίωξη). Κατόπιν αυτού εκφράζουμε την πλήρη στήριξή μας στον διωκόμενο συνδικαλιστή και θεωρούμε αυτονόητη την ΑΜΕΣΗ άρση του επαχθούς μέτρου της διαθεσιμότητας…»

Πλέον και μετά την επάνοδό μου στην Υπηρεσία, θα συνεχίσω να ασκώ και πάλι απρόσκοπτα τα υπηρεσιακά και συνδικαλιστικά μου καθήκοντα, εκπροσωπώντας και στηρίζοντας τους συναδέλφους μου με τον ίδιο ζήλο και συνέπεια  όπως πράττω τα τελευταία τέσσερα χρόνια».

Με τιμή ,
ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ Ζαχαρίας,
πρ. Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας

image