Υπόθεση Μαυρίκου: Κλιμάκιο της Porsche Γερμανίας για πραγματογνωμοσύνη στο όχημα του Μαυρίκου

Συνεχίζονται οι έρευνες και οι εξέταση του Porsche Cayenne του Παναγιώτη Μαυρίκου προκειμένου να αποφανθούν οι πραγματογνώμονες τα ακριβή αίτια εκδήλωσης φωτιάς κατα την οποίια έχασε τη ζωή του ο εκδότης.

image

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του nantiareport, κλιμακιο της Ασφάλειας συνοδεύει (11/07) στην επίσημη αντιπροσωπία της Porsche Hellas στη Μεταμορφωση, το επίσημο κλιμάκιο της κεντρικής εταιρείας Porsche από τη Γερμανία, για έλεγχο στο όχημα του εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκου.
Ήταν το εύρημα των τεχνικών πραγματογνωμόνων και συμβούλων διατρησης (τρυπα) στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου που έπρεπε να διευκρινιστεί ο τρόπος με τον οποίο προκλήθηκε, καθως δεν θα έπρεπε να εντοπίζεται ως εύρημα. Το τμήμα της Ασφάλειας Αττικής που έχει αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης ζήτησε επίσημη εγγραφη αναφορά, πιστοποίηση την οποία μπορούσε μόνο η κεντρική αντιπροσωπία να παρέχει ως επίσημο έγγραφο και κλιμάκιο που την έδρα της εταιρείας στη Γερμανία ταξίδεψε στην Ελλάδα.
Μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης του οχήματος, θα συντάχθηκε σχετικό πόρισμα το οποίο θα μεταφραστεί και θα διαβιβάσει στις επίσημες Αρχές και με τα πορίσματος των Ελλήνων τεχνικών συμβούλων και πραγματογνωμόνων θα διαβιβαστεί στις Δικαστικές Αρχές.
Ένας τω μεταξύ, οι δύο τεχνικοί σύμβουλοι της οικογένειας, Γιώργος Ραυτογιάννης και Νίκος Διαμαντής, οι πραγματογνωμόνων της ΕΛ.ΑΣ, και του Πυροσβεστικού Σώματος, Επαμεινώνδας Μπούρας και Αναστάσιος Δέδες, εντοπίζεται (14/06) βλάβη στο σύστημα διεύθυνσης του οχήματος.
Οι ορισμένοι πραγματογνώμονες έχουν ενεργήσει αυτοψία στην Αττική Οδό και έχουν εξετάσει σχολαστικά το όχημα στα εγκληματολογικά εργαστήρια, ώστε να εξακριβώσουν τα ακριβή αίτια εκδήλωσης της φωτιάς.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των πραγματογνωμόνων, η διαδοχική πρόσκρουση του οχήματος στο διάζωμα, εκτιμάται ότι προκάλεσαν διαρροή στο κάρτερ, με αποτέλεσμα να «σπάσει» ο κινητήρας.
Από το βιβλίο service του οχήματος προκύπτει ότι το πολυτελές όχημα δεν ήταν σε καλή κατάσταση.
Η συντήρησή του, γινόταν σε μη εξουσιοδοτημένο συνεργείο, και στα μηχανολογικό τμήματα του οχήματος, δεν ήταν η ενδεδειγμένη καθώς και τα υλικά τα οποία τοποθετήθηκαν, εξετάζονται από τους εμπειρογνώμονες, ως προς τη γνησιότητά τους, καθώς εξετάζεται και αν, επηρέασαν την μηχανική λειτουργία του οχήματος, και ενδεχομένως να έχει συντελέσει στην αιτία εκδηλωσης της πυρκαγιάς και στη γρήγορη επέκτασή της.