Υπό κρίση Αστυνομία και Πυροσβεστική στις 2 Φεβρουαρίου

Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονική περίοδο, οι κρίσεις της Αστυνομίας θα γίνονται από κοινού με αυτές της Πυροσβεστικής ενώ θα εφαρμοστεί και το οργανογραμμα επί του σχεδίου αναδιάταξης των Αστυνομικών Υπηρεσιών, όπως έχει ορισθεί μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας κοινωνικής διαβούλευσης.

Το Π.Δ. με το οποίο καθορίζονται οι κρίσεις στην Αστυνομία νωρίτερα από τον τακτικό σχεδιασμός (Μαρτίου) από κοινού με τις κρίσεις της Πυροσβεστικής- τακτικά προγραμματισμένες τον Ιανουάριο-, διαβιβάστηκε στη Βουλή (13/01) από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
Από τον περασμένο Σεπτέμβριο, μετα τις εκλογές, τα σενάρια περί πρόωρων κρίσεων για την ΕΛΑΣ, είχαν ξεκινήσει τα “προπαρασκευστικά κοψίματα” τελικά προσδιορίζονται να γίνουν -από κοινού- στις 2 Φεβρουαρίου, για Ανώτερους και Ανώτατους Αξιωματικούς των δύο Σωμάτων, με τις αλλαγές ειδικά στην ΕΛ.ΑΣ να αναμένεται “εις βάθος” με τοποθετήσεις Αξιωματικών σε καίριες νευραλγικές θεσεις, να είναι.. «ανατρεπτικές».
Όπως σχολιάζουν- υπό κρίση και μη -Αξιωματικοί, η επετηρίδα έχει βγει στην “ημερήσια διάταξη” από τον περασμένο Σεπτέμβρη, σε κάποια γραφεία, με τις «προπαρασκευαστικές» επαφές να είναι σε «προχωρημένο στάδιο».
Στις 21 Ιανουαρίου, έχουν ορισθεί χρονικά οι αξιολογήσεις- βαθμολογήσεις των Αξιωματικών, και στη συνέχεια ακολουθεί η διαδικασία των κρίσεων.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport