Υπ.ΠΡΟΠΟ: «Ο ΣΥΡΙΖΑ, με τις επιθέσεις του στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Κυβέρνηση, επιχειρεί να καλύψει τη δική του ανασφάλεια»

Στις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ με προσωπικές επιθέσεις, κύκλοι του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη απαντούν στις καταγγελίες

Όπως σημειώνεται από πηγές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, «Ο ΣΥΡΙΖΑ, με τις επιθέσεις του στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Κυβέρνηση, επιχειρεί να καλύψει τη δική του ανασφάλεια»

Διατυπώνεται επίσης η θέση ότι οι πρόσφατες κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία που διασφάλισαν την κάθαρση του σώματος σε συγκεκριμένες υπηρεσίες και απέδειξαν στην πράξη την βούληση της Κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να προχωρήσουν σε καθοριστικές αλλαγές σε κρίσιμες και ευαίσθητες υπηρεσίες που έχουν ως αποστολή την πάταξη του εγκλήματος και της διαφθοράς.

»Αναμενόμενο ήταν το πολυετές κατεστημένο να επιστρατεύσει μεθοδεύσεις και σκευωρίες. Όλες κατέρρευσαν με κρότο.

Οι σκευωροί στοχοποίησαν προσωπικά τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, με ανήθικα ψεύδη ακόμα και για τον γιο του, με αφορμή έλεγχο που είχε δεχθεί με την παρέα του πριν από ενάμιση χρόνο.

Δόλια αποσιωπώντας ότι όλα προήλθαν από Αξιωματικό της Αστυνομίας το ίδιο βράδυ που αποστρατεύτηκε. Η κατάθεση, μάλιστα, δόθηκε στην υπηρεσία στην οποία προΐστατο Αξιωματικός που, επίσης, αποστρατεύτηκε εκείνη την ημέρα. Πρόκειται για αποστρατείες οι οποίες αποφασίστηκαν από την πολιτική ηγεσία για την διασφάλιση της ορθής, διαφανούς και νόμιμης λειτουργίας της Ελληνικής Αστυνομίας» , σημειώνεται εμφατικά από τίς ίδιες πηγές ενημέρωσης .

Υπενθυμίζεται ότι ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη διέταξε έρευνα για το θέμα από το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας.

Το πόρισμα της ΕΛΑΣ περιέχει τις καταθέσεις των Αστυνομικών που διεξήγαγαν τότε τον έλεγχο, και φέρει τις υπογραφές του Αρχηγού και του Υπαρχηγού, οι οποίοι διεξήγαγαν την έρευνα και δεν αφήνει καμία αμφιβολία τόσο για τα πραγματικά περιστατικά όσο και για τις επιδιώξεις όσων μεθόδευσαν την υπόθεση.  Η υπόθεση βρίσκεται πλέον στη Δικαιοσύνη μετά από μηνύσεις και αγωγές που κατέθεσαν τόσο ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο γιος του, όσο και ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Μιχάλης Καραμαλάκης. Και, προφανώς, το πόρισμα της Ελληνικής Αστυνομίας αποτελεί τμήμα της δικογραφίας.