Υπ.ΠΡΟΠΟ: Απάντηση στη ΝΔ, για την ΕΔΕ στον Αστυνομικό συνοδό του Μ.Βαρβιτσιώτη για άσκοπα πυρά

Με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Γραφείο Τύπου του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, απάντηση του αναπληρωτή Προστασίας του Πολίτη αναφορικά με προηγηθείσα καταγγελία της ΝΔ για την ΕΔΕ σε βάρος του Αστυνομικού συνοδού του Μ.Βαρβιτσιώτη και τα πυρά εκφοβισμού που ενήργησε σε απώθηση των δραστών της επίθεσης

“Απάντηση σε ανακοίνωση της ΝΔ για ΕΔΕ σε αστυνομικό
Σε απάντηση ανακοίνωσης του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας περί διοικητικής διερεύνησης περιστατικού που αφορά στη χρήση υπηρεσιακού όπλου από αστυνομικό που ανήκει στη φρουρά του βουλευτή Μ.Βαρβιτσιώτη, επισημαίνεται ότι:
Για το συγκεκριμένο συμβάν διενεργείται αυτεπάγγελτα αυτοτελής ποινική διερεύνηση και ως εκ τούτου καθίσταται επιβεβλημένη και η διοικητική διερεύνηση των συνθηκών-παραμέτρων του περιστατικού. Διερεύνηση η οποία σε καμία περίπτωση δεν ενέχει a priori το χαρακτήρα καταλογισμού τυχόν πειθαρχικών ευθυνών.
Στη Νέα Δημοκρατία θα μπορούσαν εύκολα να μάθουν ποια διαδικασία ακολουθείται σε τέτοια περιστατικά εάν απλώς ρωτούσαν βουλευτές και στελέχη του κόμματός τους, που διετέλεσαν υπουργοί Δημόσιας Τάξης και στρατηγοί της Αστυνομίας. Αντ’ αυτού, για άλλη μια φορά, έσπευσαν να καλλιεργήσουν εντυπώσεις και να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη στην απέλπιδα προσπάθειά τους να κατηγορήσουν την Κυβέρνηση.
Συγκεκριμένα, μέσω Δελτίου Τύπου η Νέα Δημοκρατία ανέφερε ότι: «ο αστυνομικός που πυροβόλησε στον αέρα θα υποστεί ΕΔΕ, προφανώς γιατί η κυβέρνηση θα ήθελε από εκείνον να ρωτήσει προηγουμένως τους 30 ροπαλοφόρους τραμπούκους για το σκοπό της… επίσκεψής τους».
Τέτοια άγνοια, από το κόμμα που καθημερινά κομπορρημονεί ότι θα εφαρμόσει τους νόμους”.