Ύδρα: Με τα αποφυλακιστήρια στην τσέπη.. συνελήφθησαν οι Γεωργιανοί δολοφόνοι του εστιάτορα.

Δύο από τους επτά Γεωργιανούς δολοφόνους του εστιάτορα Μανώλη Οικονόμου, είχαν αποφυλακιστεί με το “Νόμο Παρασκευόπουλου” δύο μήνες νωρίτερα οπως προέκυψε κατά την ταυτοποίησή τους. Ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των ομοεθνών συνεργών τους, οι οποίοι διαφεύγουν με τα κλοπιμαία.

Ο 30άχρονος Igor Tsakmazopf και ο 34άχρονος Herakli Katzatzepf θεωρούνται σκληροί Γεωργιανοί κακοποί, οι οποίοι έχουν και κατά το παρελθόν επιδείξει ιδιαίτερα επιθετικές και βίαιες συμπεριφορές. Με τις ευνοϊκές διατάξεις του ονομαζόμενου «Νόμου Παρασκευόπουλου» ..αποφυλακίστηκαν στις 14 Ιουλίου και στις 9 Ιουνίου, αντίστοιχα. Σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές, οι δύο από τους επτά συνολικά συλληφθεντες- αναζητείται ένα ακομα ζευγάρι που κατάφεραν να διαφύγουν- κατά τη σύλληψή τους έφεραν τα αποφυλακιστήριά τους στις τσέπες τους.
Όπως προέκυψε από τους φακέλους των δύο κακοποιών, ο 30άχρονος Igor Tsakmazopf είχε αποφυλακιστεί στις 14.7.15 από το κατάστημα κράτησης Κορυδαλλού στο οποιο είχε εγκλειστεί στις 27.11.12 για κλοπές ενώ ο 34άχρονος Herakli Katzatzepf  αποφυλακιστηκε απο το ΣΚ Τρικάλων στις 9.6.15 όπου ήταν κρατούμενος από τις 22.11.12 για κλοπές και ληστείες. Και για τους δύο υπήρχε η επισήμανση ότι , παρουσιάζουν ιδιαίτερη βίαιες συμπεριφορές.
Για τους υπολοίπους της ομάδας των Γεωργιανων δολοφόνων, είχαν εκτίσει ποινές για αδικήματα του κοινού ποινικού, ενώ κανείς τους δεν είχε μόνιμη απασχόληση ή κατοικία.
Σε βίντεο που έχουν στη διάθεση τους οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής διακρίνονται να κινούνται περιμετρικά της ταβέρνας και της κατοικίας του 67άχρονου Μανώλη Οικονόμου, λίγη ώρα πριν εισβάλλουν στο εσωτερικό. Τα αποτυπώματα τα οποία εντόπισαν τα κλιμάκια των εγκληματολογικών ερευνών, στο παράθυρο που παραβίασαν και στο δωμάτιο που βασάνισαν τον εστιάτορα ταυτοποιήθηκαν με των Γεωργιανων συλληφθέντων και των συνεργών τους.
Σύμφωνα με τους Αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ οι οποιοι χειρίζονται την υπόθεση, εκτιμούν ότι οι δράστες της ανθρωποκτονίας και ληστείας σε βάρος του εστιάτορα, δεν ήταν προσχέδιασμένη. Κατά τη παραμονή τους ωστόσο στο εστιατόριο, εκτίμησαν ή και “πληροφορήθηκαν” για την οικονομική επιφάνεια του  Μανώλη Οικονόμου, και  αποφάσισαν να εισβάλλουν στο σπίτι και να αφαιρέσουν χρήματα και κοσμήματα. Ενδεικτικά Αξιωματικος της Ασφάλειας Αττικής, επεσήμανε ότι οι δράστες που εισέβαλλαν στη διώροφη κατοικία είχαν “τουριστική περιβολή” φορούσαν βερμούδες και σαγιονάρες και χωρίς γάντια αν και όλοι κατα το παρελθόν είχαν απασχολήσει για κλοπές και για ληστείες.
Η παρουσία τους στο νησί, σύμφωνα με εκτιμήσεις Αστυνομικών, αποδίδεται σε προθέσεις τους, να επιδοθούν σε εγκληματικές συμπεριφορές και να επεκταθούν στα νησιά του Σαρωνικού- Πόρο και Σπέτσες-.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport