Βρυξέλλες: Ολοκληρώθηκε η απολογία της Εύας Καϊλη και αναμένεται η απόφαση- Δεσμεύτηκε το οικόπεδο της Πάρου και ο κοινός λογαριασμός με το σύντροφό της

Με την ολοκλήρωση της απολογίας της πρώην Ελληνίδας Ευρωβουλευτή Εύας Καϊλη στις Βρυξέλλες όπου παραμένει υπό κράτηση αναμένεται η απόφαση για την ποινική μεταχείριση της, ενώ στην Ελλάδα, προχώρησαν δεσμεύσεις στο πλαίσιο των ερευνών για ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 12:30 (ώρα Ελλάδας) η απολογία της Εύας Καϊλή στις βελγικές Αρχές για το σκάνδαλο Qatargate. Με το πέρας της διαδικασίας, διήρκεσε περισσότερη από μια ώρα ο δικηγόρος, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μεταξύ άλλων, επανέλαβε πως η Εύα Καϊλή είναι αθώα, ενώ τόνισε πως δεν έχει δωροδοκηθεί ποτέ και από κανέναν.

«Ζητήσαμε η κυρία Καϊλή να αφεθεί ελεύθερη με βραχιολάκι» δήλωσε ο βέλγος δικηγόρος, Αντρέ Ριζόπουλος, ενώ διευκρίνισε ότι η απόφαση για το αν θα προφυλακιστεί η Εύα Καϊλή θα εκδοθεί πιθανώς αργά σήμερα (22/12) το βράδυ και αρνήθηκε να προχωρήσει σε περαιτέρω δηλώσεις και έστρεψε το ενδιαφέρον στις ανακοινώσεις που θα γίνουν αργότερα σήμερα.

Σύμφωνα με τον ποινικολόγο Μιχάλη Δημητρακόπουλο, η υπερασπιστική γραμμή της ευρωβουλευτή και πρώην αντιπρόεδρου του Ευρωκοινοβουλίου είναι ότι δεν γνώριζε, ούτε συμμετείχε στις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ο σύντροφός της καθώς δηλώνει ότι δεν είχε ποτέ κυριότητα ή κατοχή στα χρήματα που βρέθηκαν στο κοινό τους διαμέρισμα στις Βρυξέλλες, δεν έχει δωροδοκηθεί ποτέ από κανέναν και δεν είχε προσωπική ατζέντα για το Κατάρ.

Παράλληλα όπως έγινε γνωστό δεσμεύθηκε με απόφαση της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος με επικεφαλής τον επίτιμο αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Βουρλιώτη, το οικόπεδο συνολικής έκτασης επτά στρεμμάτων στην Πάρο που αγοράστηκε από την ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή και τον σύζυγό της Φραντσέσκο Τζιόρτζι.

Η δέσμευση αποφασίστηκε στο πλαίσιο των ερευνών για ξέπλυμα μαύρου χρήματος που διενεργούνται και στην Ελλάδα, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, δεσμεύτηκε και κοινός λογαριασμός που είχαν η Εύα Καϊλή και ο σύζυγός της μέσω του οποίου διακινήθηκαν τα χρήματα για την αγορά του εν λόγω ακινήτου.

Μέσω του έλληνα συνηγόρου της Μιχάλη Δημητρακόπουλου η Ευρωβουλευτής είχε παραθέσει τον ισχυρισμό ότι η αγορά του ακινήτου στην Πάρο υπήρξε καθόλου νόμιμη και τα χρήματα για αυτήν δικαιολογούνται απο τις αμοιβές και τα εισοδήματά της.