Βραχάτι Κορινθίας: Αρχιφύλακας συνελήφθη για πλαστογραφία.. αφέθηκε ελέυθερος, χωρίς διαθεσημότητα

Ένας Αρχιφύλακας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία, συνελήφθη για πλαστογραφία, αφέθηκε ωστόσο ελευθερος χωρίς να τεθεί σε διαθεσιμότητα.. Ο Ρομά κουμπάρος του Αρχιφύλακα υπόδικος για απόπειρα ανθρωποκτονίας, επιτίθεται στον Αξιωματικό Υπηρεσίας του Τμήματος, συλλαμβάνεται, και προβαίνει σε καταγγελία στο τμήμα Ρατσιστικής Βίας για επίμεπτη συμπεριφορά σε βάρος του από τους Αστυνομικόυς..  Αφορμή, για τα επεισόδια, η καταγγελία οικογένειας Αμερικανών πολιτών οι οποίο διατηρούν εξοχικό στην περιοχή, όταν άγνωστοι δράστες τους έκλεψαν κατά την παραμονή τους στην Ελλάδα, υπέβαλλαν μήνυση, ωστόσο έκριναν ότι ο αρμόδιος Αρχιφύλακας ο οποίος ανέλαβε τη διερεύνη της υπόθεσης, αμέλησε την καταγγελία τους, και ενημερωσαν με τη σειρά τους την Πρεσβεία των ΗΠΑ..

Η οικογένεια Αμερικανών πολιτών, με καταγωγή από το Βραχάτι Κορινθίας, βρίσκεται για διακοπές σε εξοχικό το οποιό διατηρει στην περιοχή, όταν άγνωστοι δράστες, αποσπούν αντικείμενα χρήματα και το σκύλο της οικογένειας, εξαιρετικά σπάνιας ράτσας. ΣΚΥΛΟΣ ΗΠΑ Η οικογένεια επικοινωνεί με Αστυνομικό συγγενή τους, ο οποίος υπηρετεί στο ΑΤ Βραχτίου και βρίσκεται εκτός υπηρεσίας, και τους προτρέπει αν δηλώσουν στο Τμημα την κλοπη σε βάρος τους.

Αξιωματικός Υπηρεσία στο ΑΤΒραχατίου, Αρχιφύλακας, ο οποίος κατέγραψε την καταγγελίας της οικογένειας των Αμερικάνων. Ωστόσο τις επόμενες ημέρες, έκριναν ότι οι αιτιάσεις τις οποίες τους παρέθετε κατά την διερεύνηση της καταγγελίας τους, ήταν αναντίστοιχες με τα πραγματικά γεγονότα, και απευθύνθηκαν στην Πρεσβεία των ΗΠΑ. Υπάλληλος της, επικοινωνησε με το ΑΤ Βραχτίου προκειμένου να λάβει γνώση, για τις καταγγελίες της οικογένειας των Αμερικανών, ζητώντας να επικοινωνήσουν με το Διοικητή.

Την επόμενη ημέρα σε νεότερη επικοινωνία ο Διοικητής ενημερώνεται για την κλήση και το αίτημα της Αμερικάνικης Πρεσβείας και ζητά την απόσπαση του Αρχιφύλακα από το ΑΤ Βραχατίου στο ΑΤ Κορίνθου, όταν διαπιστώνεται οτι για να αποφύγει τις σε βάρος του συνέπειες, πλαστογράφησε τις υπογραφές δύο συναδέλφων του (όπως προέκυψε ο ένας βρισκόταν και εκτός υπηρεσίας την ημέρα που φέρεται να υπεγραφε κατάθεση) ενώ και ο δεύτερος βεβαίωσε την πλαστογραφία της υπογραφής του. Για την υπόθεση ενημερώθηκε το Εσωτερικών Υποθέσων, μετέβη στο Βραχάτι, ο Αρχιφύλακας συνελήφη για πλαστογραφία, και παραβαση καθηκοντος και αφέθηκε ελεύθερος. Οπως επισημαίνεται για την υπόθεση δεν έχει διαβιβαστεί στην ΑΔ Κορινθίας κοινοποίηση για τη διενέργεια ΕΔΕ, ενώ ούτε ο Αρχιφύλκας έχει τεθέι σε διαθεσημότητα, μέχρι την ολοκλήρωση διερεύνησης της υπόθεσης, όπως άλλωστε προβλεπεται.

Ο κουπάρος του Αρχιφύλακα, 25αχρονος Ρομά υπόδικος για απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού με δύο ακόμα άτομα, με δικαστική απόφαση, δίνει το παρόν στο ΑΤ Βραχατίου. Μετά τη σύλληψη του Αρχιφύλακα, μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα, και φερεται να απείλησε ενώπιον συναδέλφων του και πολιτών, τον Αστυνομικό συγγενή των Αμερικανών, τον οποίο θεωρησε υπευθυνο για τη σύλληψη του κουμπάρου του. Με εντολή του Διοικητή, ο Ρομά συνελήφθη, και κρατήθηκε στο κρατητήριο του Τμήματος. Κατά την παραμονή τους προκάλεσε φθορές – έσπασε την εσωτερική τουαλέτα-, με αποτέλεσμα να πλημυρίσει το ισόγειο του Αστυνομικού Τμήματος. Οι Αστυνομικοί απομάκρυναν το Ρομά από το κρατητήριο, ο ίδιος  βεβαίωσε εγγράφως και αποδέχθηκε τις φθορές που προκάλεσε με τη δέσμευση να τις αποκαταστήσει, ζήτησε συγνώμη από τους Αστυνομικόυς για το επεισόδιο, ενώ δεν ανέφερε βίαιη σε βάρος του συμπεριφορα. Για την μεταμέλεια και την πρόθεση του Ρομά να αποκαταστήσει τις ζημιές, ενημερώθηκε η Εισαγγελεας με εντολή της οποίας, αφέθηκε ελεύθερος. Το επόμενο πρωί, ο 25άχρονος μετάβη στο Τμήμα και αποκατέστησε τη ζημιά. Το βράδυ της ίδιας ημέρας, κλιμάκιο του Εσωτερικών Υποθέσεων, μετέβη και πάλι στο ΑΤ Βραχατίου, προκειμένου να διερευνήσουν καταγγελία του 25άχρονου Ρομά στο τμήμα Ρατσιστικής Βίας, για ξυλοδαρμό σε βάρος του. Για την καταγγελία του Ρομά, έχει εκδοθεί Εισαγγελική παραγγελία διενέργεια ιατροδικαστικής εκθεσης, προκειμένου να διαπιστωθεί αν προκύπτουν ευρήματα κατά την εξέτασή του.

ΑΠΟΘΗΚΗ ΒΡΑΧΑΤΙΠαράλληλα, διευνάται καταγγελία του Αστυνομικού συγγενή των Αμερικακών, για περιστατικό εμπρησμού σε αποθήκη ιδιοκτησίας της οικογένειας του, η οποία καραστράφηκε ολοσχερώς, με τον ίδιο να καταθέτει εμπρηστική πρόθεση, χωρίς ωστόσο από τα ευρήματα να προκύπτουν, αποδείξεις για τα αίτια και τους δράστες.

Η έρενα του Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, βρίσκεται σε εξέλιξη.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport