ΒΟΥΛΗ : "Ναι" στο βραχιολάκι, έτοιμη η τροπολογία

Αναμενεται η ψήφιση του μέτρου επιτήρησης με τεχνικά μέσα (βραχιολάκι) κρατουμένων, υστερα από σχετικη τροπολογία προς την Ολομέλεια του αρμόδιου Υπουργού.

Με παρέμβαση του αρμόδιου Υπουργού στην Ολομέλεια της Βουλής (10/12-13.25) λίγο πρίν την ψήφιση της αρχικής τροπολογίας με την προσθήκη εδαφίου που επιτρέπει στους κρατούμενους φοιτητές την παρακολούθηση των μαθημάτων τους με ηλεκτρονική επιτήρηση (βραχιολάκι) εφόσον όμως έχουν ήδη καλύψει την παρακολούθηση του πρώτου εξαμήνου με την εξ’ αποστάσεως φοίτηση.
«Η κυβέρνηση σέβεται και εξασφαλίζει το δικαίωμα στην μόρφωση και για τους κρατούμενους φοιτητές που θέλουν να μορφωθούν. Το εδάφιο που προστίθεται είναι συγκερασμός των απόψεων που από όλες τις πτέρυγες ακούστηκαν και αφορά όλους τους κρατούμενους φοιτητές. Η λύση είναι σύμφωνη με το δικονομικό μας σύστημα» ανέφερε ο Χαράλαμπος Αθανασίου.
Στο νέο εδάφιο αναφέρε ο αρμοδιος Υπουργός ότι «Στους ίδιους φοιτητές μπορεί να χορηγείται άδεια με ηλεκτρονική επιτήρηση χωρίς περιορισμούς του δεύτερους εδαφίου παρ 3 του 282 του Ποινικού Κώδικα εφόσον έχουν παρακολουθήσει το 1/3 των μαθημάτων τους με την εξ αποστάσεως παρακολούθηση. Με την ρύθμιση αυτή και το δικαίωμα στην σπουδή εξασφαλίζεται και η αντεγκλητική πολιτική δεν εξανεμίζεται» κατέληξε.
Η τροπολογία έχει διανεμηθεί στους Βουλευτές . Το Νομοσχέδιο του Υπουργειου Δικαιοσύνης έγινε δεκτό ομόφωνα από την Ολομέλεια της Βουλής.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport