Βουλή: Επίμεμπτες συμπεριφορές Βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Διακόπη η συνεδρίαση για το ασφαλιστικό. Εκτός Ολομέλειας ο Γ.Λαγός

Κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, κλήθηκε ο φρουραρχος της Βουλής συνοδεία Αστυνομικών να οδηγήσει εκτός αίθουσας του Κοινοβουλίου το Βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γιάννη Λαγό. Είχε προηγηθεί φραστικά επεισόδιο μεταξύ του Πάνου Σκουρλέτη και του Χρήστου Παππά

image

Η αναφορα του Βουλευτή της Χρυσης Αυγης Χρήστου Παππά ότι μόνον η Χρυσή Αυγή έχει “γνήσιους Έλληνες και το κόμμα του είναι κατά της βίας, με την ακόλουθη απάντηση του υπουργού Περιβάλλοντος Πανου Σκουρλέτη σε έντονο ύφος, να πάει να πουλήσει προστασία σε κανένα νυχτερινό μαγαζί,  “Δε μπορούν οι υμνητές της δικτατορίας να εμφανίζονται με τον μανδύα της κοινωνικής ευαισθησίας. Υποστηρίζετε τα κρεματόρια ! Ενέχεστε σε δολοφονίες”, αναφέρθηκε με τις διατυπώσεις του Υπουργού Περιβάλλοντος να προκαλούν την οργισμένη αντίδραση των Βουλευτών της Χρυσής Αυγής.
Φωνές, ύβρεις και συμπεριφορές.. καφενείου είχε ως κατάληξη της αποβολή του Γιάννη Λάγο και τη συνεδρίαση για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο -έκτρωμα- να διακόπτεται.

image

“Απευθύνθηκε προς εμένα με χαρακτηρισμούς που επέτρεψε ο κ. Βαρεμένος, ο οποίος δεν τήρησε την ιδεολογία και την κοινοβουλευτική πράξη. Σας τους επιστρέφω… Εσείς πουλάτε προστασία, κυριολεκτικά, σε μαγαζιά και συγκεκριμένα στο μαγαζί του ΣΥΡΙΖΑ που θα τον πάτε στο 4%. Εκεί που είσαι ήμουν και εδώ που είμαι θα έρθεις, λέει ο λαός. Εσείς επισκέπτεστε εγκληματίες που έχουν κατηγορηθεί για τρομοκρατία. Οι δικηγόροι σας προστατεύουν τους αντιεξουσιαστές. Εσείς καπηλευθηκατε το σύσθημα ψωμί, παιδεία, ελευθερία. Εσείς βγάζετε σπυριά, στο πατρίς, θρησκεία, οικογένεια. Τα ‘χετε χαμένα και αυτό σας οδηγεί σε λάθος τακτικές. Χαρά μας να επαναλάβετε το σημερινό σας ατόπημα” ανέφερε σε δευτερολογια του ο Χρήστος Παππάς απευθυνόμενος προς τον Πάνο Σκουρλέτη
Στην αίθουσα κλήθηκε ο Φρουραρχος και η Αστυνομική δύναμη της Βουλής όταν ο αντιπρόεδρος της Βουλής, κ.Λαμπρούλης, ζήτησε την αποβολή εκ της αιθουσης του Γιάννη Λαγού, με την υπόλοιπη κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής να έχουν σηκωθεί ώστε να αποτρέψουν την αποπομπή του Γιάννη Λαγού.

image

Χρειάστηκε η παρέμβαση μεταξύ αντεγκλήσεων του Προεδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, ζήτησε να διαγραφούν από τα πρακτικά όσα ειπώθηκαν μεταξύ του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας και των βουλευτών της Χρυσής Αυγής και να αποχωρήσει ο Βουλευτής Γιάννης Λαγός, για να συνεχιστεί η συνεδρίαση.

image

Παρακινούμενος από την υπόλοιπη κοινοβουλευτική Ομάδα ο Βουλευτής της Χρυσής Αυγής αρνείται να βγει με δεύτερη πρόταση του Νικου Βούτση να δοθεί ένα λεπτό στον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του κόμματος της Χρυσής Αυγής Χρήστο Παππά να τοποθετηθεί και να εξέλθει ο αποβληθείς, Γιάννης Λαγός. Η πρόταση δεν έγινε δεκτή από την κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής καθώς ζήτησε να συνεχιστεί η συνεδρίαση και η τοποθέτηση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου να γίνει εντός των πρακτικών. Χωρίς να έχει εξευρεθεί “κοινά αποδέκτη λυση” οΠ Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης κατευθύνθηκε στα έδρανα της Χρυσής Αυγής και στη συνέχεια διέκοψαν για 15 λεπτά τη συνεδρίαση.