ΒΟΥΛΗ: Αντιδράσεις Βουλευτών από την καταδρομική εισβολή των “αλληλέγγυων” στο Κοινοβούλιο.

Η καταδρομική εισβολή των νεαρών, οι οποίοι αυτοπροσδιορίζονται στον αντιεξουσιαστικό χώρο έφτασαν στο Περιστύλιο της Βουλής απέρριψαν “τρικάκια” και ανήρτησαν πανό, απαιτώντας την απελευθέρωση τρομοκρατών προκάλεσε αντιδράσεις και μεταξύ των Βουλευτών.
Με ειρωνική διάθεση, η Πρόεδρος της Βουλής, απευθύνθηκε προς τους Κοινοβουλευτικους συντάκτες, σχολιάζοντας την καταδρομική εισβολή στη Βουλή.

Συνάντηση θα έχουν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση και τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο στο Μέγαρο Μαξίμου (01/05-18.00). Πρόκειται για έκτακτη συνάντηση, η οποία αποφασίστηκε λόγω των εξελίξεων, με την εισβολή στην Βουλή και την κατάληψη στην Πρυτανεία της Ακαδημίας Αθηνών, να αποτελούν τα ζητήματα που θα συζητηθούν.

image

Άμεση ήταν η αντίδραση του τέως Υπουργού Δημόσιας Τάξης κ Προστασίας του Πολίτη, Βασίλη Κικίλια, ο οποίος μετέβη στο κτήριο της Βουλής. image Με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ανέφερε “φοβόμουν κατάληψη της Κατεχάκη, τελικά προτίμησαν τη Βουλή. Ξέφραγο αμπέλι η χώρα, στο ναδίρ η προστασία του πολίτη”.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε πρόσφατη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο τέως Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη,“Η επόμενη κατάληψη θα γίνει στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης” να εκφράζει την έντονη ανησυχία και προβληματισμό του, για τους χειρισμούς της πολιτικής ηγεσίας.
image

Αντίδραση και απο τον επισης τέως Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Γιώργο Βουλγαράκη, ο οποίος με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ανέφερε “Αντε, με το καλό την επόμενη φορά και μέσα στην αίθουσα της Βουλής το πανο”.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των κοινοβουλευτικών συντακτών, με ρητορικό ερώτημα, και υπέρμετρη ειρωνία αντέδρασε η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, “Γιατί είστε αναστατωμένοι; Επειδή κάποιοι διαμαρτυρήθηκαν;” απάντησε όταν ρωτήθηκε για την εισβολή των “αλληλέγγυων” του “χώρου” όπως αυτοπροσδιορίζονται στον αύλιο χώρο του Κοινοβουλίου.
Η συμπεριφορά της Ζωής Κωνσταντοπούλου προκαλεί -για άλλη μια φορά- αντιδράσεις, καθώς η εισβολή των ατόμων που αυτοπροσδιορίζονται στον αντιεξουσιαστικό “χώρο” να αναρτούν πανό, και να διαμοιραζουν “τρικάκια” στον αύλιο χώρο, δεν φαίνεται να ενοχλείται..
Αντίθετα με την Πρόεδρο της Βουλής, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβιήλ Σακελλαρίδης αναφέρθηκε σε προκλητική και ακατανόητη ενέργεια.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport