ΒΟΥΛΗ: Ανήλικα αποπλανήθηκαν από παιδόφιλους μέσω διαδικτύου, βρέθηκαν να αυτοφωτογραφίζονται σε τουαλέτες.

Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για τη δράση παιδόφιλων μέσω διαδικτύου ακούστηκαν στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων  της Βουλής, από τα στοιχεία τα οποία έχουν προκύψει κατά την προανακριτική διερεύνηση υποθέσεων από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

«Υπάρχουν δέκα περιπτώσεις παιδιών, μόνο στην Αθήνα, που αποπλανήθηκαν από παιδόφιλο μέσω του διαδικτυακού παιχνιδιού «Ντύνω κούκλες» και βρέθηκαν να αυτοφωτογραφίζονται γυμνά στις τουαλέτες από τους γονείς τους», με αυτή τη διαπίστωση με προανακριτικά στοιχεία, ξεκίνησε την εισήγησή του ο προιστάμενος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκήματος, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.
Σύμφωνα με τον προιστάμενο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκήματος, την περίοδο 2011 – 2014 εντοπίστηκαν και κατηγορήθηκαν 271 πρόσωπα με το αδίκημα της παιδικής πορνογραφίας. Σημείωσε ότι σε οκτώ χρόνια δράσης η Υπηρεσία του απέτρεψε 1.060 αυτοκτονίες από τις οποίες μόνο οι 36 οδηγήθηκαν στην εντατική. «Ημουν στη Ν.Υόρκη και μου λένε κάτι γίνεται στη χώρα σου με μια πιτσιρίκα που αυτοτραυματίζεται σε πραγματικό χρόνο. Μπαίνω στο κανάλι και τη βλέπω. Αμέσως ειδοποιώ την μονάδα, εκείνοι την εντοπίζουν και ενημερώνουν την ομάδα ΔΙΑΣ και το ΕΚΑΒ και προλάβαμε τη μικρή στο παραπέντε. Για αυτή την υπόθεση μας βράβευσε το FBI».
Όπως ανέφερε στην εισήγησή του, «κάναμε προσομοίωση κυβερνοεπίθεσης για τις εκλογές και ενώ το υπουργείο και η αστυνομία δεχόταν επιθέσεις ήμασταν μπροστά από αυτό», ενώ σημείωσε πως «υπάρχει πρόγραμμα TLO που σαρώνει όλο το ελληνικό δίκτυο και ότι περνάει μέσα από τα «κανάλια» και τσιμπάει υλικό π.χ παιδικής πορνογραφίας. Το περάσαμε από την ΑΔΑΕ και από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Αυτό το πρόγραμμα και με τη βούλα έχουμε την έγκριση ότι δεν παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα». Αίσθηση προκάλεσε ωστόσο  η αναφορά του Μανώλη Σφακιανάκη, ότι παρά τον εντοπισμό ηλεκτρονικών ιχνών σε υποθέσεις όπου υπάρχει απειλεί κατά της ζωής «αλλά η νομοθεσία δεν μου επιτρέπει να τις ερευνώ».

Σε παρέμβασή του ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος αναφέρθηκε στην υπόθεση εκπαιδευτικού στην Κρήτη «καθηγήτρια που είχε αποπλανήσει επανειλημμένως μαθητή της 6ης δημοτικού στα Χανιά, τη διορίσαμε φέτος αναπληρώτρια στο Ηράκλειο γιατί ο φάκελος γράφει μόνο «ανάρμοστη κατά την υπηρεσία συμπεριφορά».