Βούλα: Συνέλλαβαν Ουκρανό εκ των δραστών σε ληστεία €1εκτ από ομογενή επιχειρηματία

Από τις Ελληνικές Αρχές εξακολουθεί να αναζητείται ο πατέρας του 31άχρονου καθώς και οι δύο συνεργοί τους, στην Ουκρανία
Ο 31άχρονος Ουκρανός μαζί με τον πατέρα του συνταξιούχο της Αστυνομίας της Ουκρανίας, και δύο ομοεθνείς τους, από «εσωτερική» πληροφόρηση για την οικονομική κατάσταση του 71άχρονου Ελληνοουκρανού επιχειρηματία- τον Οκτώβριο 2019- τον λήστεψαν και του αφαίρεσαν μεγάλο χρηματικό ποσό και τιμαλφή από το σπίτι του στη Βούλα.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι δύο Ουκρανοί – πατέρας και γιος- ανήκουν στο φιλικό περιβάλλον του 71άχρονου, και γνώριζαν από το θύμα ότι είχε πουλήσει εργοστάσιο παραγωγής πυροσβεστήρων στην Ουκρανία και είχε στην κατοχή του μεγάλο χρηματικό ποσό καθώς ότι διατηρούσε χρυσό στο σπίτι του, στη Βούλα.
Πατέρας και γιος, κάλεσαν στην Ελλάδα τους δύο ομοεθνείς τους εκ των οποίων ένας επαγγελματίας Πρωταθλητής στη χώρα του στην πυγμαχία, για να υλοποιήσουν το σχέδιο της ληστείας.
Όπως διαπιστώθηκε ο συνταξιούχος της Ουκρανικής Αστυνομίας με το γιο του, κάλεσαν τον 71άχρονο ομογενή “φίλο” του, σε νυχτερινή έξοδο (18/10 2019) και οι δύο Ουκρανοί εισέβαλαν στην οικία του στη Βούλα, και τον περίμεναν να επιστρέψει. Αφού τον αιφνιδίασαν τον ακινητοποίησαν και τον χτύπησαν βίαια για να τους αποκαλύψει το σημείο που είχε κρυμμένα χρήματα και χρυσό, συνολικής αξίας €1εκτ. τα οποία και αφαίρεσαν.
Κατά την αυτοψία στο χώρο μετά τη ληστεία, σε ιχνηλάτηση η ΔΕΕ εντόπισε αποτυπώματα δύο Ουκρανών, τα οποία ταυτοποιήθηκαν με προσαχθέντες τον περασμένο Απρίλιο (2019). Οι δύο αλλοδαποί είχαν εντοπισθεί να κινούνται ύποπτα στα νότια προάστια, κατά την εξακρίβωση στοιχείων τους προέκυψε ότι είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα, ενώ ο ένας κατείχε πλαστό διαβατήριο. Όπως εξακριβώθηκε, οι δύο Ουκρανοί, διατηρούσαν σχέσεις με τον Ουκρανό συνταξιούχο Αστυνομικό και τον 31άχρονο γιο του, ο οποίος τον είχε προσκαλέσει το βράδυ της ληστείας σε νυχτερινή διασκέδαση. Οι δύο ηθικοί αυτουργοί και οι συνεργοί τους ως φυσικοί αυτουργοί διέφυγαν στην Ουκρανία.
Όταν στις αρχές του μήνα (06/10) ο 31άχρονος Ουκρανός, επέστρεψε στην Ελλάδα όπου ζει μόνιμα στη Σαρωνίδα, η σύζυγος με τα δύο ανήλικα παιδιά τους και συνελήφθη. Από έρευνα στην οικία της Σαρωνίδας, κατασχέθηκαν κινητά, ηλεκτρονικές συσκευές και €84.780 καθώς επίσης $61.249 και 62.000 γρίβνα Ουκρανίας, ποσά που αντιστοιχούν στο μερίδιό του από το κλαπέν ποσό.