Βούλα: Διάταξη δημοσιοποίησης στοιχείων Γεωργιανής οικιακής βοηθού που διέπραττε κλοπές από σπίτια

Με Διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία και φωτογραφίες Γεωργιανής η οποία κατηγορείται για κλοπές από σπίτια στα Νότια Προάστια

Η 40χρονη με καταγωγή από τη Γεωργία με συσκευή ανίχνευσης πολύτιμων ορυκτών εντόπιζε και αφαιρούσε από το εσωτερικό των οικιών στις οποίες παρείχε υπηρεσίες ως οικιακή βοηθός, αντικείμενα αξίας και κοσμήματα. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ειδική πλαστελίνη αντιγραφής κλειδιών, προέβαινε στην αποτύπωση των κλειδιών των οικιών όπου παρείχε υπηρεσίες και στη συνέχεια τα παρέδιδε σε τουλάχιστον έναν συνεργό της, ο οποίος τα χρησιμοποιούσε για να διαρρήξει τις οικίες χωρίς να αφήνει ίχνη παραβίασης.

Πρόκειται για τη (επ) KAKUNASHVILI (ον) LIA του ABDANDIL και της LILY, γεννηθείσα την 27-7-1982 στη Γεωργία, η οποία συνελήφθη (16/08) από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, ενώ έχει ταυτοποιηθεί η εμπλοκή της σε τέσσερις περιπτώσεις κλοπών από σπίτια στην περιοχή της Βούλας.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία όπου διέμενε κατασχέθηκαν πενήντα ρολόγια, χρυσίζων αναπτήρας, δύο χρυσίζουσες αλυσίδες, είκοσι δύο ζεύγη μανικετόκουμπων, έξι βραχιόλια, δέκα συλλεκτικά στυλό,  ζευγάρι σκουλαρίκια, επτά επιχρυσωμένες εικόνες της ορθόδοξης εκκλησίας, ιερό ευαγγέλιο σε ασημίζουσα θήκη, επτά πορτοφόλια, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, δέκα πέντε φωτογραφικές μηχανές, πέντε εξαρτήματα φωτογραφικών μηχανών, δύο ζυγαριές ακριβείας, φακός, (43) κλειδιά οικιών, πλαστελίνη με αποτυπώματα δύο πλευρών κλειδιού οικίας, συσκευή ανίχνευσης πολύτιμων ορυκτών, βαλιτσάκι με διαρρηκτικά εργαλεία, επτά συλλεκτικά ξίφη, (16) ξιφολόγχες, τρία αναδιπλούμενα μαχαίρια, τσεκούρι, δύο όπλα με γεμιστήρες, δύο περίστροφα, ένα  περίστροφο 22mm με αποξυσμένο αριθμό, συλλεκτικό περίστροφο, το οποίο φέρει οξειδώσεις, δύο αεροβόλα όπλα με έναν γεμιστήρα, δύο γεμιστήρες σε θήκης με την ένδειξη Ε.Β.Ο. (173) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, οκτώ φιαλίδια διοξειδίου του άνθρακα, δύο κουτιά με βολίδες αεροβόλου όπλου. Επιπλεόν κατασχέθηκε το κινητό τηλέφωνά της και  διάφορα έγγραφα.

Στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρεται, «η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική εισαγγελική διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής της κατηγορουμένης και των συνεργών της και σε έτερες αξιόποινες πράξεις.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-8695542 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζονται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.»