Βουλγαρία: Είχε καταδικαστεί σε τετράκις ισόβια για το τριπλό φονικό στην Θάσο το 2001- Εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης

Ο Καβαλιώτης επιχειρηματίας συνελήφθη στη Βουλγαρία μετά από συντονισμένη επιχείρηση της Βουλγαρικής και της Ελληνικής Αστυνομίας

Συνελήφθη (27/09) σε πόλη της Βουλγαρίας ο Καβαλιώτης επιχειρηματίας Ανδρέας Χτενάς, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από το Εφετείο της Θράκης από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θράκης (12/12 2018), για το τριπλό φονικό της Θάσου (16/06 2001) και τη δολοφονία Σιδηρόπουλου (27/07 2002) στην Καβάλα.

Ως βασικός κατηγορούμενος για το τριπλό φονικό της Θάσου, ο Καβαλιώτης επιχειρηματίας , είχε αθωωθεί (ψήφοι 6-1) σε πρώτο βαθμό στην δίκη που διεξήχθη στην Δράμα, με 80μάρτυρες, οι περισσότεροι εκ των οποίων παρουσίασαν στιγμιαία «αμνησία», ανατρέποντας τις προανακριτικές καταθέσεις τους, με την – τότε – Πρόεδρο της Έδρας, να τους επισημαίνει χαρακτηριστικά, «Έχετε μια αμνησία όλοι στη Θάσο, ίσως είναι το νερό!». Ωστόσο, τρία χρόνια αργότερα, με Εισαγγελική έφεση, στην αναψηλάφηση της δίκης από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θράκης, με την ανάδειξη στοιχείων και την κατάρριψη των άλλοθι που είχε επικαλεστεί ο επιχειρηματίας οδήγησαν στην ομόφωνη απόφαση καταδίκης του σε τέσσερις φορές  ισόβια. Μέσω του συνηγόρου του, ο  καταδικασθείς είχε ασκήσει αίτηση αναίρεσης της απόφασης στον Άρειο Πάγο.

Ο Ανδρέας Χτενάς ο οποίος κατά το παρελθόν είχε δραστηριοποιηθεί σε Καβάλα και Θάσο από το καλοκαίρι του 2018, διέφευγε της σύλληψης . Σύμφωνα με πληροφορίες το αρμόδιο τμήμα Αναζητήσεων της Ελληνικής Αστυνομίας είχε πληροφορίες για παρουσία του Ανδρέα Χτενά στα Βαλκάνια, και σε συνεργασία με τις Βουλγαρικές Αρχές, προχώρησαν στη σύλληψή του.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η έκδοση του Ανδρέα Χτενά στην Ελλάδα.