Βόλος: Προφυλάκιση στις Φυλακές Αυλώνα για του ανήλικους Ρομά ληστές

Οι ανήλικοι Ρομά δραπέτες από το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Βόλου, δράστες ληστείας με τραυματισμό σε βάρος πεζής γυναίκας στο Βόλο, κρίθηκαν ένοχοι και αποφασίστηκε εγκλεισμός του στις Φυλακές Ανηλίκων Αυλώνα

Ένοχοι κρίθηκαν από το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Βόλου οι δυο 17χρονοι Ρομά, δραπέτες από το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Βόλου καθώς είχαν απασχολήσει γαι κλοπές και σύσταση συμμορίας, απέδρασαν και λήστεψαν (20/01) 50χρονη γυναίκα ενώ επέστρεφε από την εργασία της, στη συμβολή των οδών Κωνσταντά και Δεληγιώργη στο Βόλο στις 20 Ιανουαρίου 2022 και κατηγορούνταν για ληστεία από κοινού και ελαφρά σωματική βλάβη. Οι δύο ανήλικοι Ρομά, προσωρινά κρατούμενοι στις φυλακές Κορίνθου, καταδικάστηκαν (14/04) και κρίθηκαν ένοχοι με ποινή κάθειρξης έξι ετών σε Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Ανδρών, χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, και μετάγονται στις Φυλακές Ανηλίκων Αυλώνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του magnesianews.gr, οι δύο Ρομά, αιτήθηκαν αναστολή της ποινής, υποστηρίζοντας ότι θα συμμορφωθούν και δε θα τελέσουν ακ νέου αξιόποινες πράξεις. Ωστόσο ένας εκ των δραστών κατηγορούμενος ανήλικος Ρομά, παραδέχτηκε τη ληστεία και υπέδειξε ως δράστη τρίτο Ρομά, ενώ ο συνεργός και συγκατηγορούμενός του, αρνήθηκε ότι συμμετείχε στη ληστεία σε βάρος της 50χρονης . Σε βάρος των ανήλικων Ρομά, εκκρεμούσαν διατάξεις των Ανακριτών Καλαμάτας και Ναυπλίου. Κατά την εκτίμηση στις έρευνες των Αστυνομικών, διακριβώθηκε ότι με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, οι ανήλικοι Ρομά τα τελευταία δύο έτη έχουν συμμετοχή σε κλοπές και ληστείες σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών.