Βόλος: Ο Πετρακάκος, οι ανεξιχνίαστες υποθέσεις και η “διασυνδεση” Μαζιώτη και Παλαιοκώστα.

Ανεξιχνίαστες ληστείες σε υποκαταστήματα τραπεζών, οι οποίες έχουν αποδοθεί σε δράσεις σύμπραξης του ένοπλου αντάρτικου πόλης με το κοινό ποινικό καθώς και δολοφονίες, μεταξύ των οποίων και η εκτέλεση του Αρχιφύλακα των Φυλακών Δομοκού Σεραφείμ Γκαλιαμάνη, αποτελούν αντικείμενο προανακριτικής έρευνας, για το Αντιτρομοκρατικό επιτελείο, με προσδιορισμένο κύκλο ερευνών τα μέλη της ομάδας των “Ληστών στο Διστόμου”, μετά και τη σύλληψη του καταζητούμενου επικηρυγμένου Γιώργου Πετρακάκου, και της συντρόφου του, σε διαμέρισμα του Βόλου.

ΠΕΤΡΑΚΑΚΟΣ_ΒΟΛΟΣ

Η ληστεία στο υποκατάστημα τράπεζας στο Δίστομο Βοιωτίας, σύμφωνα με το Αντιτρομοκρατικό επιτελείο, αποδόθηκε σε “σύμπραξη ενόπλων ανταρτών πόλης και κακοποιών του κοινού ποινικού”, ύστερα από αξιοποίηση των πειστηρίων τα οποία κατασχέθηκαν καθώς και μαρτυρικές καταθέσεις. Όπως είχε εκτιμηθεί και εξακριβώθηκε στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛΑΣ, δράστες σε ανεξιχνίαστες υποθέσεις- ληστειών υποκαταστημάτων τραπεζών, προσδιορίζονται άτομα τα οποία ιδεολογικά ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο, ωστόσο στην κατοχή τους έχει περιέλθει βαρύς οπλισμός, σε σύμπραξη με κακοποιούς του κοινού ποινικού, κι ενεργούν ως ένοπλοι αντάρτες πόλης. Σε αυτές τις ληστείες, έχει ταυτοποιηθεί εμπλοκή μεταξύ άλλων και στον κατάδικο τρομοκράτη μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, Νίκο Μαζιώτη καθώς και στην επικηρυγμένη κατάδικη σύντροφό του, Πόλα Ρούπα. Μια από αυτές ήταν και η ληστεία στο υποκατάστημα τράπεζας, στο Διστομο Βοιωτίας. Όπως έιχε προκύψει κατά την εξέταση των ευρημάτων, μετά τη ληστεία του Διστόμου, μερικό δακτυλικό αποτύπωμα του Γιώργου Πετρακάκου, είχε εντοπισθεί στο φουσκωτό σκάφος το οποίο είχαν εγκαταλείψει οι δράστες στα Λουτρά Κορινθίας.

Παλαμικό αποτύπωμα προσδιόριζε και την παρουσία του Σπύρου Χριστοδούλου, στη ληστεία του Διστόμου, το οποίο ταυτοποιήθηκε με αποτυπώματά του, τα οποία είχαν εντοπισθεί σε σταθερά σημεία διαμερίσματος στη Μ.Βόδα, το οποίο είχε ελεγχθεί από το Αντιτρομοκρατικό επιτελείο και είχε ενοικιασει ο ίδιος ως κρησφύγετο- εκτιμούν οι Αρχές- για τα μέλη της εγκληματικής ομάδας. Από την εργαστηριακή ανάλυση, ταυτοποιηθεί γενετικό υλικό από το φουσκωτό σκάφος με το οποίο οι δράστες της ληστείας στο Δίστομο Βοιωτίας, είχαν διαφύγει στο Λουτρό Κορινθίας, ΛΗΣΤΕΙΑ 2008με δείγμα το οποίο είχε εντοπισθεί σε καπέλο τζόκεϊ που φορούσε ένας από τους δράστες αιματηρής ληστείας στο Χολαργό το 2008, στην οποία κατά τη διαφυγή τους, εκτέλεσαν τον Αστυνομικό Στέφανο Γκίζα, καθώς επίσης ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή του και στην ένοπλη ληστεία, στο Πόρτο Χέλι Αργολίδας.

Σύμφωνα με την αστυνομία ένα από τα όπλα, που είχε χρησιμοποιηθεί στη ληστεία και τη δολοφονία του Αστυνομικού Στέφανου Γκίζα, έχει χρησιμοποιηθεί επίσης σε ληστείες στην Πυλαία Θεσσαλονίκης και στο Μοσχάτο Αττικής. Αυτό το όπλο, είχε εντοπισθεί στη συνέχεια, σε οίκημα το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί ως  κρησφύγετο των απαγωγέων του βιομήχανου Μυλωνά από τη Θεσσαλονίκη.

ΔΙΣΤΟΜΟΣτις έρευνες του Αντιτρομοκρατικού επιτελείου, είχε προκύψει κατά την εξέταση βιντεοληπτικού υλικού από κάμερες της περιοχής, η συμμετοχή από κοινού με το Γιώργο Πετρακάκο, του Σπύρου Δραβίλα –του αυτόχειρα στην επιχείρηση σύλληψης (29/05) στην Αγχίαλο Μαγνησίας σε επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής-, στην ομάδα υποστήριξης για τη διαφυγή του Νίκου Μαζιώτης, κατά την τρομοκαρτική επίθεση, με πυροδότηση ΑΕΜ σε παγιδευμένο αυτοκίνητο, έξω από το κτήριο της ΤτΕ (Απρίλιος 2014), ανάληψη της επίθεσης έιχε αναλάβει η δεύτερη γενιά του «Επαναστατικού Αγώνα».

Η σύλληψη του Πετρακάκου, για το Αντιτρομοκρατικό επιτελείο, εκτιμάται ότι θα αποτελεσει πεδίο έρευνας, για τις σχέσεις που είχαν αναπτυχθεί με τη μεταξέλιξη του «Επαναστατικού Αγώνα» του Νίκου Μαζιώτη, στην οργάνωση «Ομάδα Λαικών Αγωνιστών», η οποία είχε αναλάβει τις επιθέσεις στα Γραφεία της ΝΔ (Φεβρουάριος 2015), στην κατοικία του Γερμανού Πρέσβη (Δεκέμβριος 2013) και στην Ισραηλινή Πρεσβεία (Δεκέμβριος 2014)-τρομοκρατική επίθεση για την οποία είχε γίνει διπλή ανάληψη ευθύνης.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις Αξιωματικών της ΕΛΑΣ, η αυτοπρόσωπη παρουσία του Γιώργου Πετρακάκου στην προανακριτική και κατά την ανακριτική διαδικασία, θα προσφέρει στοιχεία σε υποθέσεις, οι οποίες παραμένουν «ανεξιχνίαστες» στις οποίες έχει εξακριβωθεί η “σύμπραξη” αντιεξουσιαστών μελών οργανώσεων του έντοπλου αντάρτικου και κακοποιών του κοινού ποινικού, με ένοπλες δράσεις –ληστείες τραπεζών- την τελευταία δεκαετία. Σε αυτές τις ποινικές “συμπάξεις” με τα χρήματα να καταλήγουν προς ενίσχυση του “επαναστατικού ταμείου” αποδίδεται ηγετικός ρόλος, στο Γιώργο Πετρακάκο, καθώς και στον κατάδικο τρομοκράτη Νίκο Μαζιώτη, ενώ ενδείξεις αποδίδουν εμπλοκή και στον επικηρυγμένο καταζητούμενο Βασίλη Παλαιοκώστα.

18-4-2008Σύμφωνα με διαρροές της ΕΛ.ΑΣ., ο Γιώργος Πετρακάκος, έχει ταυτοποιηθεί ως ο ένας από τους δράστες εννέα ληστειών σε τραπεζικά υποκαταστήματα οι οποίες αποδίδονται σε “σύμπραξη” προς “ενίσχυση του επαναστατικού ταμείου” (2012- 2015) μεταξύ των οποίων οι ληστείες σε Ακράτα και Μέθανα και αυτή του Διστόμου Βοιωτίας, στις οποίες είχαν συμμετοχή ο Σπύρος Χριστοδούλου, ο (αυτόχειρα) Σπύρος Δραβίλας, ο Νίκος Μαζιώτης και τουλάχιστον δύο ακόμη άτομα τα στοιχεία των οποίων αν και φέρονται να είναι γνωστά στις Αρχές δεν έχουν.. «ταυτοποιηθεί».

Ο Γιώργος Πετρακάκος, εργαζόταν ως κηπουρός στο Δήμο Αγίας Παρασκευής, όπου και διέμενε, μαζί με τη μητέρα – απεβίωσε το 1997- η οποία δήλωνε «μέντιουμ». Το Νοέμβριο του 2002, συλλαμβάνεται ως μέλος πενταμελούς συμμορίας για ληστείες σε ταχυφαγείο της Αγίας Παρασκευής, σε περίπτερα και πέντε υποκαταστήματα τραπεζών στην Παλλήνη και στην Αγία Παρασκευή με συνολική λεία περίπου 100.000 ευρώ. Επιπλέον είχε κατηγορηθεί και για αγοραπωλησία μικροποσότητας χασίς. Οι Δικαστικόι Λειτουργοί του δίνουν μια “δεύτερη ευκαιρία” και τον αποφυλακίζουν. Συλλαμβάνεται λίγους μήνες αργότερα, από την Αμεση Δράση έπειτα από ληστεία στην Αγροτική Τράπεζα των Αγίων Αναργύρων.

Πετρακάκος ΒολοςΣτη συνέχεια έρχεται σε επαφή με τον επικυρηγμένο καταζητούμενο Βασίλη Παλαιοκώστα και ακολούθως με τον κατάδικο τρομοκρατη Νίκο Μαζιώτη. Ο Γιώργος Πετρακάκος προσδιορίζεται και ταυτοποιείται (2006) ως δράστης κλοπής δύο οχημάτων, από την Ανάληψη Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων ένα χρησιμοποιήθηκε στην απαγωγή του Βιομηχάνου Γιώργου Μυλωνά την οποία είχε οργανώσει και συμμετείχε ο επικηρυγμένος δραπέτης Βασίλης Παλαιοκώστας και το δεύτερο εντοπίσθηκε στην κατοχή των Νίκου Μαζιώτη και της συντρόφου του Πόλας Ρούπα, μέχρι το 2010, οπότε και συλλαμβάνονται για πρώτη φορά ως μέλη του “Επαναστατιικού Αγώνα” μαζί με άλλα μέλη της τρομοκρατικής Οργάνωσης, και ακολοθεί -σύμφωνα με την ΕΛΑΣ- η εξάρθρωση της “δεύτερης γενιάς τρομοκρατών” στη μετά τη “17Ν” εποχή..

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport