Βόλος: Νεκρός εντοπίσθηκε από τη μητέρα του, 27άχρονος- Νεκροτομή παρουσία Εισαγγελέα με αίτημα του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ

Εντοπίστηκε νεκρός στο δωμάτιό του, μέσα στο διαμέρισμά του, από τη μητέρα του

Είχε συλληφθεί πριν περίπου ένα μήνα στα μέσα Ιουνίου σε επεισόδια κατά τη διάρκεια διαδήλωσης της Λαϊκής Συνέλευσης κατά της Καύσης Σκουπιδιών, στο Βόλο. Εισήχθη στο Νοσοκομείο καθώς δήλωσε τραυματίας, έλαβε εξιτήριο στις 17Ιουνίου, και επέστρεψε στο σπίτι του.

Ο 27άχρονος Βασίλης Μάγγος, φέρεται να δήλωσε ότι έφερε τραύματα κατά τη σύλληψή του, ενώ στο λογαριασμό του στα κοινωνικά δίκτυα, έκανε αναφορά σε «άλλο ένα περιστατικό αστυνομικής βίας, αυθαιρεσίας και παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων να παραμείνει στη σιωπή και το σκοτάδι και να υπενθυμίσω πως οφείλουμε όλοι μας να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά και να μην αφήνουμε ποτέ τον διπλανό μας έρμαιο καμίας ανάλογης κατάστασης». Τη βία- όπως ισχυρίστηκε- κατά του γιου του είχε περιγράψει λίγες μέρες μετά τη σύλληψή του, ο πατέρας του στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Ο  27χρονος το βράδυ της Δευτέρας εντοπίστηκε νεκρός στο δωμάτιό του, μέσα στο διαμέρισμά του, από τη μητέρα του, η οποία κάλεσε το ΕΚΑΒ ενώ κλήθηκε και η αστυνομία για αυτοψία στο χώρο. Για τον προσδιορισμό της αιτίας θανάτου του, παραγγέλθηκε νεκροψία  – νεκροτομή στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, καθώς με αίτημα του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ,στη διαδικασία θα παραστεί και Εισαγγελέας.

Αθλιότητα και ασύστολο ψέμα χαρακτηρίζει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τυχόν σύνδεση του θανάτου 27χρονου στον Βόλο, με την καταγγελία του για ξυλοδαρμό από αστυνομικούς. Το υπουργείο διευκρινίζει ότι τα αίτια θανάτου του Βασίλη Μάγγου, θα αποδειχθούν από τη νεκροψία – νεκροτομή που έχει διαταχθεί και καταλήγει: «Ας αφήσουμε τη μνήμη του παιδιού στην ησυχία της και τους οικείους του στη θλίψη τους».

«Χάθηκε ένας νέος άνθρωπος 26 χρονών στο Βόλο. Σε ιστοσελίδες και έντυπα που εκφράζουν ή πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ και τον αντιεξουσιαστικό χώρο γίνεται προσπάθεια ή ακόμη χειρότερα συνδέεται ευθέως ο θάνατος με προ μηνός καταγγελία του για αστυνομική βία. Πρόκειται για αθλιότητα, ασύστολο ψέμα, ακόμη μία, ακόμη ένα. Είναι ανεύθυνοι και αδίστακτοι. Τα αίτια θανάτου θα αποδειχθούν από την νεκροψία-νεκροτομή που έχει διαταχθεί» αναφέρει η ανακοίνωση.

Ανακοίνωση σχετικά με κατάληξη 26χρονου ημεδαπού στο Βόλο εξέδωσε η ΓΑΔ Θεσσαλίας, σύμφωνα με την οποία «από τα στοιχεία της έρευνας δεν προκύπτει εγκληματική ενέργεια. Διενεργείται προανάκριση από την αρμόδια Υπηρεσία.  Σεβόμενοι τη μνήμη του νεκρού παιδιού και την θλίψη της οικογένειας του δεν θα επεκταθούμε στο θέμα πριν ολοκληρωθούν οι έρευνες.