Βόλος: Φωτιά σε σταθμευμένα οχήματα και περιπολικό έξω από το Α.Τ Ανακασιάς

Φωτιά σε πέντε υπηρεσιακά οχήματα σταθμευμένα εξωτερικά του Αστυνομικού Τμήματος Ανακασιάς Μαγνησίας, έθεσε σε κινητοποίηση την Πυροσβεστική Υπηρεσία

Τέσσερα συμβατικά οχήματα κι ένα περιπολικό, σταθμευμένα εξωτερικά του ΑΤ Ανακασιάς Μαγνησίας, έχουν καταστραφεί από φωτιά που ξέσπασε (15/03-04.50) τα ξημερώματα, χωρίς οι παριστάμενοι εν υπηρεσία να αντιληφθούν την έναρξη εκδήλωση της φωτιάς, που επεκτάθηκε ακαριαία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του NantiaReport.gr το θέμα στέγασης αστυνομικών υπηρεσιών ειδικότερα της επαρχίας έχει απασχολήσει κατ επανάληψη συσκέψεις υπηρεσιακών παραγόντων, χωρίς ωστόσο εξεύρεση λύσης, καθώς δεν υπάρχουν υποδομές, επιλέγεται εκμίσθωση ακινήτων ιδιωτών με προδιαγραφές οικιακής η επαγγελματικής στέγασης αλλά σίγουρα δεν πληρεί τις προϋποθέσεις στέγασης Αστυνομικών Υπηρεσιών.

Άλλωστε η εποδός της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ είναι τα τμήματα και οι Υπηρεσίες της να είναι “φιλικα προσβάσιμα για όλους τους πολίτες” ανεξαρτήτως προθέσεων και κινήτρων της προσέγγισης των κτηριακών υποδομών και μέσων που διατίθεται στο προσωπικό για την εκτέλεση του καθήκοντός τους.

Στο σημείο μετέβησαν πληρώματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου και επιχείρησαν στο έργο κατάσβεσης της φωτιάς, η οποία τέθηκε υπό έλεγχο. Προανάκριση για τον προσδιορισμό εκδήλωσης της εστίας φωτιάς, διενεργεί το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου.

Όπως επισημαίνουν υπηρεσιακοί παράγοντες «το Αστυνομικο Τμήμα Ανακασιάς Μαγνησίας, είναι απομονωμένο στεγασμένο σε κτήριο με Πηλιορήτικη αρ αρχιτεκτονική και λειτουργεί υποστελεχωμένο. Λόγω των καιρικών φαινομένων προκειμένου τα μόνα- λόγω έλειψης προσωπικού- πληρώματα να μεταβούν άμεσα σε ανταπόκριση κλήσεων πολιτών σε ανάγκη, είχαν σταθμεύσει τα υπηρεσιακά οχήματα στην πίσω πλευρά του κτηρίου με επιτήρηση από κάμερα ασφαλείας.  Ωστόσο η μετάδοση της φωτιάς ήταν ακαριαία και επεκτάθηκε στα υπηρεσιακά οχήματα, παρά την άμεση ανταπόκριση Αξιωματικού Υπηρεσίας και πληρώματος βάρδιας που μόλις είχε επιστρέψει στο Αστυνομικό Τμήμα» σημειώνουν με έμφαση.