“Βλεπουν” 38άχρονο αντιεξουσιαστή στις βαριοπούλες του Ρουβίκωνα στη Turkish Airlines

Ως μέλος της συλλογικότητας του Ρουβίκωνα στην επίθεση με βαριοπούλες στα γραφεία της Turkish Airlines, αναγνωρίστηκε στο βιντεοληπτικό υλικό και αναζητειται από τις Αρχές.

Έξι άτομα με κράνη και καπέλα εισβάλλουν (13/09-06.30) σε κτίριο της Λ.Ποσειδώνος 77, στον Άλιμο στον 3ο όροφο του οποίου στεγάζονται τα γραφεία των τουρκικών αερογραμμών. Με βαριοπούλες οι δράστες κατεδάφισαν την κεντρική είσοδο, δύο ατομα ακινητοποίησαν το φύλακα και τέσσερις ανέβηκαν στον 3ο όροφο κι επιχείρησαν να σπάσουν την πόρτα στην είσοδο  ωστόσο η θωρακισμένη πόρτα ανέκοψε τις προθέσεις τους. Και αποχώρησαβ, χωρίς να γίνουν προσαγωγές. Τα μελη του Ρουβίκωνα απέδωσαν την επιθετική καταδρομικής τους ενέργεια ως .. “αλληλεγγύη” στην απεργία πείνας δύο εκπαιδευτικών στην Τουρκία, οι οποίοι απολύθηκαν ως αντικαθεστωτικοί που συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος και συνελήφθησαν.

Σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές έχει ταυτοποιηθεί μέλος της συλλογικότητας του Ρουβίκωνα ως ένα από τους εξι, που εισέβαλλαν (13/09-06.30) στα γραφεία της Turkish Airlines στον Άλιμο. Πρόκειται για 38άχρονο Έλληνα με καταγωγή από τη Χιλή, ιδεολογικά εντάσσεται στον αντιεξουσιαστικό χώρο ενεργο μελος της συλλογικότητας. Άλλες τέσσερις φορές εχει ταυτοποιηθεί σε επιθέσεις του Ρουβίκωνα, στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, στον Τειρεσία, στην ΕΡΤ και στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα, ενώ έχει και οκτώ προσαγωγές που σχετίζονται με παρεμβάσεις της συλλογικότητας.

https://www.liveleak.com/view?i=f31_1505291496

Για την κυβέρνηση ο ρολος και οι πρακτικές που εφαρμόζουν οι αντιεξουσιαστές του Ρουβίκωνας – όπως τους χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος- επιδίδεται ως.. «ακτιβιστές».

Παράλληλα με την επίθεση στον Άλιμο, εισέβαλλαν και σε πολυκατοικία στην οποία θεωρούσαν ότι διέμενε ο αντιδήμαρχος Ζωγράφου Σταύρος Αρμπιλιάς με αφορμή το θάνατο της εργαζόμενης καθαριότητας Ντανιέλας Πρελορέντζου. Ωστόσο όπως προέκυψε τα μέλη της συλλογικότητας απέρριψαν τρικακια προκάλεσαν βανδαλισμό με αφισοκόλληση στην είσοδο του διαμερίσματος ενώ ανηρτησαν πανό από την ταράτσα της πολυκατοικίας. Ωστόσο στο διαμέρισμα διέμενε ο αδερφός του αντιδημάρχου, ο οποίος δεν επιθυμούσε να υποβάλλει μήνυση.

Με αφορμή τις καταδρομικες ενέργειες του Ρουβίκωνα -για ακόμη μία φορά – ηταν αφορμή πολιτικής αντιπαράθεσης της Κυβέρνησης με την Νέα Δημοκρατία και τη χρήση χημικών σε μεταλλωρύχους έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος.

«Όταν οι “Ρουβικώνες” επιχειρούν να μπουν βίαια στο Κοινοβούλιο, δικαιολογούνται και οι συλληφθέντες απελευθερώνονται με εντολή του Προέδρου της Βουλής. Όταν εργαζόμενοι -που κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους εξαιτίας των αποφάσεων της Κυβέρνησης- επιχειρούν να επιδώσουν διαμαρτυρία στον αρμόδιο Υπουργό, αντιμετωπίζονται με γκλομπ και χημικά. Αυτή είναι η Κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου».