ΒΕΡΟΙΑ: Προφυλακιστεος ο Ρουμάνος, οδηγός της φονικής νταλικας.

Με τη σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα(09/10, με την έντονη Αστυνομική παρουσία υπό το φόβο επεισοδίων, στο Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης, ενόψει της απολογίας του 39χρονου Ρουμάνου οδηγού της φονικής νταλίκας, Nikolai Tudoran, που προκάλεσε το τροχαίο δυστύχημα με τους πέντε νεκρούς και τους 32 τραυματίες (05/10) στην Εγνατία Οδό, αποφασίστηκε η προφυλάκισή του.

image

Αντιμέτωπος με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας κατά συρροή εξ αμελείας, και για Σωματικές βλάβες, εξ αμελείας κατά συρροή, ο 39χρονος Ρουμάνος οδηγός της φονικής νταλικας είχε ζητήσει και λάβει προθεσμία για μα απολογηθεί (09/10)ενώπιον του Ανακριτή στον οποίο τον παρέπεμψε μετά τη Δίωξη που άσκησε σε βάρος του ο Εισαγγελέας.
Ο ισχυρισμός του 39χρονου οδηγού της φονικής νταλίκας, από το Πιτέστι της Ρουμανίας, ο οποίος έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί (09/10), υποστηρίζει ότι λόγω υπερθέρμανσης των φρένων, μπλόκαρε το σύστημα πέδησης του οχήματος και δεν μπόρεσε να συγκρατήσει το βαρύ όχημα, αναιρεί ο πραγματογνώμονας, σύμφωνα με τον οποίο το σύστημα πέδησης λειτουργούσε κανονικά, με τον οδηγο να έχει αναπτύξει ταχύτητα, και όταν κλήθηκε να κάνει χρήση του συστήματος, λόγω “κακής” χρήσης δε λειτούργησε, και σκόρπισε το θάνατο και οδήγησε στην απόφαση προφυλάκισης του.
Με σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα, ο Ρουμάνος συνοδηγός της νταλίκας, οποίος εμφανίστηκε στην Τροχαία (07/10) ειχε αφεθεί ελεύθερος και με χρήματα της Ρουμανικης πρεσβείας, αναμένεται να επιστρέψει στη Ρουμανία.
Ενω ελεύθερος αφέθηκε, χωρίς να του επιβληθούν περιοριστικοί όροι, ο 42χρονος υπεύθυνος της αναδόχου εταιρείας που εκτελούσε τις εργασίες στο οδόστρωμα. Υποστήριξε κατά την απολογία του, ότι δεν ήταν ευθύνη της αναδόχου η σήμανση για τη διακοπή της κυκλοφορίας, παρά μόνο η σήμανση των έργων που εκτελούνταν, ενώ υποστήριξε πως δεν είδε τίποτα από το τροχαίο, γιατί βρισκόταν σε απόσταση 3 έως 4 χιλιομέτρων μακρια, συο σημείο που είχε εργασίες το συνεργείο για λογαριασμό της ΔΕΗ.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport