Βέροια: “Μπλοκαραν” τις κλούβες μεταφοράς λαθρομεταναστών- Φυγάδευσαν βουλετή του ΣΥΡΙΖΑ σε κλούβα των ΜΑΤ

Ένταση και τεταμένη ατμόσφαιρα προκάλεσε η απόφαση για τη μεταφορά λαθρομεταναστών από την Ειδομένη στο κέντρο κράτησης της Αγίας Βαρβάρας στην Ημαθία.

image

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στην περιοχή Αγία Βαρβάρα Ημαθίας, όταν έφτασε το πρώτο λεωφορείο με λαθρομετανάστες από την Ειδομένη.

Τα πρώτα 6 λεωφορεία με του επιβαίνοντες να έχουν ακολουθήσει τις οδηγίες της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ οδηγήθηκαν σε κέντρα κράτησης (25/03) στη Βέροια.

Ωστοσο, η εγκατάστασή τους στο αποχαρακτηρισμένο στρατόπεδο Αρματολού Κόκκινου στο χωριό Αγία Βαρβάρα, ήταν επεισοδιακή.
Κάτοικοι που είναι αντίθετοι με την εγκατάσταση των λαθρομεταναστών στην περιοχή τους, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας- για περίπου 15 λεπτά- 100 μέτρα από την είσοδο του στρατοπέδου ενώ στη συνέχεια επέτρεψαν τη διέλευση του λεωφορείου εντός του στρατοπέδου.
image

Οι συγκεντρωμένοι γιουχάισαν πρόσφυγες και λαθρομετανάστες που επέβαιναν στα λεωφορεία προερχόμενοι από την Ειδομένη, και εγκλωβισαν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος εμφανίστηκε στο χώρο.

image

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Ουρσουζίδης, οποίος εμφανίστηκε στο χώρο λίγη ώρα πριν την άφιξη του λεωφορείου προκειμένου να γλιτώσει το λιντσάρισμα επιβιβάστηκε σε κλούβα των ΜΑΤ, υπό τις αποδοκιμαίες των πολιτών. Κάποιοι θεώρησαν την παρουσία του τοπικου βουλευτή σε ρόλο «προπομπού» η παρουσία του οποίου πυροδότησε τις αντιδράσεις.

image

Κάποιοι από τους παρευρισκόμενους, απέρριψαν στην πύλη του στρατοπέδου δυο γουρουνοκεφαλές.

Οι αντιδράσεις του κόσμου συνεχίστηκαν και μετά τη διέλευση και την είσοδο του λεωφορείου στο χώρο του στρατοπέδου.
Σύμφωνα με πληροφορίες άλλα τέσσερα λεωφορεία με λαθρομετανάστες έχουν προγραμματισθεί να μεταφέρουν λαθρομετανάστες στο στρατόπεδο της Αγίας Βαρβάρας.


*verianet.gr