Βελβεντό Κοζάνης: Τέλος από ταινία θρίλερ για την 37άχρονη

Η εξαφάνιση της 37άχρονης, η οποία είχε δηλωθεί αγνοούμενη από το σπίτι της στο Βελβεντό Κοζάνης έκλεισε με την ανεύρεση του πτώματος της Ανθής Λινάρδου και τη σύλληψη ως δράστη της δολοφονίας, του συζύγου της.

Μητέρα τριών ανηλίκων παιδιών η 37άχρονη Ανθή Λινάρδου, εντοπίστηκε (13/01) δολοφονημένη και θαμμένη σε χωράφι του συζύγου της, το οποίο είχε οργώσει, στρέφοντας τις υποψίες της Αστυνομίας, ως ύποπτο, ως δράστη της δολοφονίας της, τον πατέρα των παιδιών τους.
Ο σύζυγός της 37άχρονης, από το βράδυ του περασμένου Σαββάτου (09/01), με προφίλ συντετριμμένου ανθρώπου συμμετέχει στις έρευνες για τον εντοπισμό της γυναίκας, για την οποία εξέφραζε την “ανησυχία” του. Οπως ομολόγησε στην Αστυνομία, ο ιδιος το βράδυ του περασμένου Σαββάτου (09/01) έπειτα από τσακωμό, έπνιξε με τα χέρια τη σύζυγό του ενώ παιδιά κοιμούνταν σε διπλανό δωμάτιο και σε συνέχεια, την μετέφερε με το αυτοκίνητο στο χωράφι του και την έθαψε.
Το πρωί της Κυριακής (10/01) κι πριν ξεκινήσουν οι έρευνες αναζήτησης της 37άχρονης, πήγε και φρέζαρε το χωράφι, ώστε να εξαφανίσει ίχνη και στη συνέχεια πήγε ο ιδιος στην Αστυνομία και δήλωσε την εξαφάνισή της. Κατά τη σύλληψη του υποστήριξε ότι αφορμή του τσακωμού τους που οδήγησε και στη δολοφονία της, ήταν η επιθυμία της νεαρής μητέρας να χωρίσουν ενώ αναφέρθηκε σε “πληροφορίες δια λόγου” από “κάποιους” οι οποίο του είχαν αναφέρει ότι διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση.

Τα όσα υποστήριξε ο δράστης της δολοφονίαςτης μητέρας των τριών του παιδιών τους στους Αστυνομικούς, κατά την αναγγελία της εξαφάνισης της άφηναν πολλά περιθώρια αμφισβήτησης. «Γύρω στις 21:30 μου είπε ότι θα βγει για ποτό και έφυγε λίγα λεπτά μετά. Εγώ είχα αποκοιμηθεί, δεν την είδα να βγαίνει. Κατά τις 23:00 ξύπνησα, είδα ότι δεν είχε επιστρέψει, αλλά δεν ανησύχησα γιατί είχε περάσει μόνο μιάμιση ώρα. Το πρωί όταν διαπίστωσα ότι δεν ήταν στο σπίτι, άρχισα να ανησυχώ και κάλεσα την Αστυνομία. Δεν πήρε μαζί της προσωπικά αντικείμενα, χρήματα, κινητό, ούτε καν ρούχα!»
Σε ερώτηση των Αστυνομικών ο συζυγοκτόνος πριν την αποκάλυψη του εγκλήματος, κατά την αναγγελία αναζήτησης, υποστήριξε ότι δεν είχαν κάποιο πρόβλημα στη σχέση τους ενώ εξέφραζε ανησυχία για το τι της έχει συμβει..
«Δεν είχαμε κανένα πρόβλημα. Οπως όλα τα ζευγάρια, κι εμείς είχαμε τις διαφωνίες μας, αλλά οχι κάτι σοβαρό. Ημασταν μια χαρά. Ανησυχώ για το τι μπορεί να συμβεί. Δεν έχει ξανατύχει να φύγει χωρίς να πει πού πάει».
Υπό έρευνα βρίσκεται και η δημόσια παράθεση δηλώσεων και ο τυχόν ρόλος του στην δολοφονία, του πεθερού της 37άχρονης, πατέρα του κατ ομολογιαν δράστη της δολοφονίας, Μανώλη Τσιουχάρα. «Έφυγε με κάποιον γιατί δεν της άρεσε η ζωή στο Βελβεντό. Ηταν συνεννοημένο το πράγμα» υποστήριζε γαι τη νυφη του, καθως οπως σημείωνε, καταγόταν από τον Πειραιά, και δεν ήταν ικανοποιημένη με τη ζωή στην Κοζάνη. «Κατά καιρούς είχε δείξει σημάδια ότι ήθελε να ξεσκάσει. Με τον κόσμο δεν έκανε παρέα -τα είχε γράψει στο Facebook αυτά. Η γυναίκα έφυγε…».

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport