Βαρυμπόμπη: Ολονυχτία στο μέτωπο της φωτιάς περισσότεροι από 500 πυροσβέστες, να οριοθετήσουν τον «εφιάλτη»

Δραματική παραμένει η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή της Βαρυμπόμπης με την φωτιά ως “εφιάλτης” να μαίνεται ανεξέλεγκτη στο πέρασμά της

Στο Κρυονέρι εχει ανακοπεί τι μέτωπο της φωτιάς ωστόσο παραμένει ακόμα ενεργό μέτωπο σε Θρακομακεδόνες  και Βαρυμπόμπη. Εκτίμηση ότι με τις ρίψεις νερού από αέρος θα την ανακόψουν. Η καταστροφή είναι ανυπολόγιστη ενώ οι καταστροφές σε οικήματα και περιουσίες δεν έχει αποτιμηθεί.

Με νεότερη ενημέρωση της Τροχαίας Λ04/08-07.40) παραμένει σε διακοπή κυκλοφορίας για τροχοφόρα η Εθνική οδός στον παράδρομο από την οδό Ελαιώνα στι ρευμα προς Βαρυμπόμπη.

Οι κάτοικοι από το απόγευμα της Τρίτης (04/08) έχουν απομακρυνθεί από τις εστίες τους και έχουν εγκατασταθεί σε ξενοδοχεία έπειτα από μέριμνα της Πολιτείας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η πυρκαγιά εκτείνεται σε τρία μεγάλα μέτωπα, στη Βαρυμπόμπη, τους Θρακομακεδόνες και τα βασιλικά κτήματα στο Τατόι. Ωστόσο η πύρινη λαίλαπα είναι αδύνατον να οριοθετηθεί.

Οι εκρήξεις, από μετασχηματιστές της ΔΕΗ και ρεζερβουάρ οχημάτων που εγκατέλειψαν οι μόνιμοι κάτοικοι δυσχερένουν το έργο της πυρόσβεσης. Ενώ μαύρος καπνός, έχει καλύψει το λεκανοπέδιο της Αττικής.

Έξι κάτοικοι της ευρύτερης πληγείσας περιοχής νοσηλεύονται με αναπνευστικά προβλήματα, σύμφωνα με τις πληροφορίες από το ΕΚΑΒ.

Λόγω της έκτακτης ανάγκης έχουν τεθεί σε επιφυλακή και σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας βρίσκονται πέντε νοσοκομεία στην Αττική, και το ΕΚΑΒ ενώ ανάκληση στις άδειες του προσωπικού και για τα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Με ανακοίνωση από το Εθνικό Αστεροσκοπείο (04/08- 05:00) Η κατάσταση πλέον σε πολλές περιοχές της Αθήνας είναι άσχημη όσο αφορά τα επιβλαβή σωματίδια. «Εφιστούμε την προσοχή στους κατοίκους του λεκανοπεδίου, στις περιοχές με υψηλές τιμές PM2.5, να παραμείνουν εντός των σπιτιών τους με ερμητικά κλειστά παράθυρα και πόρτες».