Βαρυμπόμπη: Η πυρκαγιά επεκτάθηκε σε μάντρα με Οικοδομικά Υλικά- “Απειλεί” τα τελευταία σπίτια- Πρόβλημα στις διαβιβάσεις με το Κέντρο

Μαίνεται η πυρκαγιά στην Βαρυμπόμπη, η οποία έχει λάβει ανεξέλεγκτές διαστάσεις, έχει προκαλέσει ανεπανόρθωτη οικολογική καταστροφή στο δάσος και σε σπίτια, σύμφωνα με την Πυροσβεστική

Σε μάντρα με οικοδομικά υλικά και εργαλεία επί της οδού Τριανταφυλλιάς και Κηφισιάς στο Μονομάτι Κόντιτα, στη Βαρυμπόμπη έχει επεκταθεί και καίει η φωτιά (03/08-23.00) Στο σημείο επιχειρούν στο έργο κατάσβεσης της φωτιάς πληρώματα του 6ου ΠΣ (Ολυμπιακού Χωριού- Αχαρνών) Ωστόσο τα προβλήματα στις επικοινωνίες και το σκοτάδι, δυσχεραίνουν το έργο που καταβάλλεται για να οριοθετήσουν την πυρκαγιά τα πληρώματα που επιχειρούν στο έργο κατάσβεσης.

Πυροσβέστες του 6ου Πυροσβεστικού σταθμού, σε επιχειρησιακή ανταπόκριση και κατάσβεση στη μάντρα με τα οικοδομικά υλικά, επιχειρούν μάταια να επικοινωνήσουν με το Κέντρο του καθώς οι επικοινωνίες τους δεν περνάνε, για να ενημερώσουν ότι η φωτιά προσεγγίζει τα πρώτα σπίτια και το νερό στο βυτίο τελειώνει. Την ίδια ώρα η ανάγκη για νερό σε πολλά σημεία του πύρινου μετώπου δυσχεραίνει την κατανομή των αποθεμάτων.

Εν τω μεταξύ, σε έκτακτη ανακοίνωση προχώρησε η ΕΥΔΑΠ, καθώς, όπως ενημερώνει «η μεγάλη πυρκαγιά που εξελίσσεται στην περιοχή της Βαρυμπόμπης τις τελευταίες ώρες, είχε ως αποτέλεσμα να τεθεί εκτός λειτουργίας το αντλιοστάσιο στο ρέμα της Χελιδονούς λόγω διακοπής ηλεκτροδότησης στην περιοχή. Ειδικότερα, μέσω της συγκεκριμένης εγκατάστασης υδροδοτούνται οι περιοχές: Αγία Παρασκευή, Χολαργός, Γέρακας, Παλλήνη, Παιανία, Γλυκά Νερά, Κάτζα, Κορωπί, Κερατέα, Λαυρεωτική, Μαρούσι, Χαλάνδρι και περιοχές του Δήμου Διονύσου. Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΥΔΑΠ συνιστά στους κατοίκους των παραπάνω περιοχών να καταναλώνουν νερό με τη μέγιστη δυνατή σύνεση»