Βάρκιζα: Μια ζωή εγκατάλειψη και αστάθεια για την 30άχρονη- Εγκατέλειψε το μωρό της για το .. φίλο της

Με αιτημα του συνηγόρου της 30άχρονης για διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, ομολογεί την εγκληματική της αμέλεια και περιμένει να ακούσει την Δικαστική κρίση για τη νομική της μεταχείρηση.

Η 30άχρονη Χριστίνα Τσαγκαροπούλου, κατηγορείται ότι εγκατέλειψε το μόλις 13 μηνών κοριτσάκι της, μόνο στη γκαρσονιέρα πολυκατοικίας της οδού Έριδος στην Βάρκιζα, όπου διέμεναν, όταν εκδηλώθηκε η πυρκαγιά. Την ώρα που το βρέφος καιγόταν ζωντανό μέσα στο μικρό διαμέρισμα, εκείνη βρισκόταν σε αυτοκίνητο κάτω από την πολυκατοικία μαζί με το (νέο) σύντροφό της, τον οποίο είχε γνωρίζει μέσω εφαρμογής για γνωριμίες.

Η 30άχρονη, δόθηκε για υιοθεσία από τους φυσικούς της γονείς σε ένα πλούσιο ζευγάρι με οικονομική επιφάνεια. Ο θετός της πατέρας πεθαίνει ενώ ακόμα έιναι ανήλικη και σε ηλικία 16 ετών, πεθαίνει και η θετή της μητέρα. Ανήλικη ακόμα τότε, η ανατροφή της ανατίθεται σε ορφανοτροφείο, όπου και παραμένει έως την ενηλικίωσή της , οπότε και βγαίνει από το Ίδρυμα, με τις επιλογές της- όπως καταθέτουν άνθρωποι που τη γνωρίζουν – να είναι περιστασιακές και να ξεπερνούν τα μέτρα που θα μπορούσε να διαχειριστεί , με άστατη προσωπική ζωή και χωρίς διάρκεια.

Απολογούμενη προανακριτικά η 30άχρονη ως κατηγορούμενη, κυνικά περιγράφει στους Αστυνομικούς, όσα προηγήθηκαν και ότι ακολούθησε μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς στο διαμέρισμα οπου διέμενε με το μωρό της, το βράδυ της 26ης Φεβρουαρίου 2019. Παραδέχεται ότι άφησε το μωρό της μόνο στο διαμέρισμα, ενώ υποστηρίζει ότι επέστρεψε το πρωί (28/02-08.00) για να το ταΐσει, και αποχώρησε και πάλι, μαζί με το φίλο της (12.30μμ) για να επιστρέψει το απόγευμα (μεταξύ 17.00- 18.00): «Έκατσα λίγο στο σπίτι και μετά ξαναέφυγα με τον φίλο μου αφήνοντας ξανά μόνο το παιδί μου στο σπίτι. Γύρισα πίσω γύρω στις 00:30 με 01:00 της 28ης Φεβρουαρίου, καθίσαμε μέσα στο αυτοκίνητο για μισή ώρα περίπου και γύρω στις 01:30 που πήγα να μπω στο διαμέρισμα διαπίστωσα ότι είχε εκδηλωθεί φωτιά στο σπίτι. Προσπάθησα να μπω μέσα να βγάλω το παιδί, αλλά δεν μπόρεσα, κάλεσα την Πυροσβεστική η οποία κατέφθασε μετά από λίγο, έσβησε την φωτιά που είχε εκδηλωθεί στο υπνοδωμάτιο που κοιμόταν το παιδί και δυστυχώς ανέσυραν το παιδί μου νεκρό», απολογείται η 30άχρονη. Η ίδια αποδίδει ευθύνη στον πατέρα του βρέφους καθώς αναφέρει, ότι η φωτιά εκδηλώθηκε επειδή ο πατέρας του παιδιού είχε αφήσει το πιστολάκι σε λειτουργία, για να ομολογήσει ότι, είχε αφήσει ανοιχτή τη λάμπα αλογόνου για να ζεσταίνεται ο χώρος.

Σε ερώτηση εάν είχε δέσει το βρέφος, ισχυρίστηκε: «Το είχα δέσει πριν φύγω για να μη φύγει και να μη χτυπήσει. Αυτό το έκανα μέχρι να έρθει ο πατέρας του.. Εξασφάλιζα το γεγονός ότι κάποιος θα πρόσεχε το παιδί και συγκεκριμένα ο πατέρας του, αλλά έφευγα πριν έρθει να προσέξει το παιδί και δεν ξέρω εάν ερχόταν».

«Το παραμελούσε τις τελευταίες 20 ημέρες γιατί έλεγε ότι πνιγόταν!»

Ο άνδρας με τον οποίο διέμεναν από κοινού -μέχρι πρόσφατα- στο διαμέρισμα της πολυκατοικίας στην οδό Εριδος, και είχαν αναλάβει τη φροντίδα του βρέφους, περιφγράφει ότι τις τελευταίες 20 ημέρες η κατηγορούμενη τον είχε απομακρύνει από το σπίτι της Βάρκιζας. «Πριν χωρίσουμε και φύγω από το σπίτι μού έλεγε ότι πνίγεται κλεισμένη σε ένα σπίτι με ένα παιδί και εγώ της έλεγα να το παίρνει και να βγαίνει βόλτα μαζί με το παιδί γιατί άμα έφευγα από τη δουλειά δεν θα είχαμε λεφτά να ζήσουμε. Όσο ήμουν στο σπίτι δεν είχε αφήσει το παιδί μόνο του. Τώρα τις 15 και 20 ημέρες που λείπω μπορώ να πω ότι άρχισε να το παραμελεί και αυτό συμπεραίνω από τα δικά της λεγόμενα, όπως το τελευταίο σημερινό που σας ανέφερα, που έλειπε πάνω από 12 ώρες από το σπίτι.. Η γυναίκα ήταν αλλού, ήθελε να μιλάει συνέχεια στο τηλέφωνο. Δεν πήγαινε άλλο και αποχώρησα από το σπίτι.. Είχε γνωρίσει κάποιον και τους είχα δει πολλές φορές, αυτός έμενε σε ένα αυτοκίνητο κάτω από την πολυκατοικί.. Τελευταία φορά το επισκέφτηκα στις 26 Φεβρουαρίου στις 7:30 και άφησα τα απαραίτητα για το παιδί, γάλα, φρουτόκρεμα, μπανάνες και μωρομάντηλα και αποχώρησα περί ώρα 08:15, όταν μου έκανε γνωστό ότι θα προσέλθει σπίτι για να επιμεληθεί το παιδί».

Ο 43άχρονος αναφέρεται και στο ιατρικό παρελθόν της κατηγορούμενης, η οποία είχε λάβει φαρμακευτική αγωγή με ηρεμιστικά, όταν έχασε αιφνίδια το 2015 παιδί που έιχε γεννήσει από τον τότε συντροφό της, ο οποίος -ωστόσο- δεν το αναγνώρισε ως βιολογικό του παιδί. Κατά το παρελθόν η 30άχρονη, είχε αποκτήσει άλλο ένα παιδί- από διαοφρετικό σύντροφο -, έχασε ωστόσο την επιμέλειά του, και τέθηκε σε προστατευτική φύλαξη σε Ίδρυμα, καθώς κρίθηκε ανίκανη από τις Κρατικές Υπηρεσίες Μέριμνας να το μεγαλώσει. Το μόλις 13μηνών βρέφος που απανθρακώθηκε στη φωτιά που ξέσπασε στο διαμερισμα της Βάρκιζας, με υπογραφή τού οδηγού ταξί, η 30άχρονοη Χριστίνα Τσαγκαροπούλου, έλαβε εξιτήριο από το μαιευτήριο κι επέστρεψε στο σπίτι μετά τη γέννα.

«Έκανα όνειρα για το επόμενο διάστημα να προβώ στη διαδικασία αναγνώρισης και να πάρω το παιδί να μείνουμε μόνοι μας σε άλλο σπίτι. Μπορεί να αποδειχθεί ότι δεν είναι δικό μου, αλλά εγώ μέχρι σήμερα το μεγάλωνα σαν να είναι δικό μου και το αγαπούσα όπως με αγαπούσε…», καταθέτει μεταξύ άλλων, ενώ εκτιμά ότι ενδεχομένως το μωρό, με κάποια κίνησή του, να έριξε τη λάμπα αλογόνου στην προσπάθειά του να μετακινηθεί και να ξεκίνησε η πυρκαγιά.

«Ήμασταν μαζί 15 ώρες την ημέρα, μου έλεγε ότι το πρόσεχαν οι θείοι της»

Ο 30άχρονος (νέος) φίλος της  Χριστίνας Τσαγκαροπούλου, στην κατάθεσή του αναφέρει, ότι είχαν γνωριστεί από τις 15 Φεβρουαρίου μέσω ιστοσελίδας γνωριμιών και μετακόμισε από την Άρτα στην Αθήνα, με τον ίδιο να διαμένει στο αυτοκίνητό του, κάτω από το σπίτι της (!) «Τις τελευταίες ημέρες που συναντιόμασταν περνάγαμε πάνω από 15 ώρες την ημέρα, ενώ εγώ ποτέ δεν είχα ανεβεί στο διαμέρισμά της και ποτέ δεν είχα γνωρίσει τον θείο και τη θεία της.. Με άφηνε και πίστευα ότι το παιδί το πρόσεχε ο θείος  και η θεία της, όταν ήμασταν μαζί, ενώ στην πραγματικότητα το άφηνε μόνο του..», καταθετει μεταξύ άλλων, ο 30άχρονος.

Ο δικηγόρος της 30άχρονης, Σπύρος Δημητρίου, έχει αιτηθεί τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, καθώς αναμένεται τη Δευτέρα (04/03) να απολογηθεί ενώπιον του Ανακριτή.