Βάρκιζα: Έκλεψε μηχανή διασωστικού σκάφους ενώ η ναυαγοσώστρια παρείχε συνδρομή Πρώτων Βοηθειών σε λουόμενη

Εκμευαλευτηκε την παροχή Πρώτων Βοηθειών σε λουόμενη προσέγγισε τον ανοιχτό ναυαγοσωστικό πύργο και έκλεψε τη μηχανή του διασωστικού σκάφους ενώ είχε αντιληφθεί ότι τον καταγράφουν λουόμενοι με φωτογραφίες και βίντεο

Ο ναυαγοσώστης της οργανωμένης παραλίας  (15/08) παρείχε πρώτες βοήθειες σε γυναίκα η οποία έχασε της αισθήσεις της και ζήτησε απο τη ναυαγοσώστρια της ελεύθερης παραλίας, συνδρομή με φιάλη οξυγόνου. Στην απουσία της ναυαγοσώστριας παραλίας ο δράστης σταθμευσε το όχημα του με Αλβανικές πινακίδες κάτω από το ναυαγοσωστικό πύργο, και στη συνέχεια έκλεψε την μηχανή του διασωστικού σκάφους.

Ο δράστης έχει καταγραφεί απο λουόμενους οι οποίοι τον απαθανατισαν με τα κινητά τους τηλέφωνα ενώ έκλεβε την μηχανή από το σκάφος του ναυαγοσώστη στη Βάρκιζα. Αν κάι ο ίδιος αντιλήφθηκε ότι τον κατέγραφαν με τα κινητά τούς τηλέφωνα αδιαφόρησε,  φόρτωσε τη μηχανή του διασωστικού σκάφους στο όχημά του και αποχώρησε.

Όπως παρέθεσε η ναυαγοσώστρια του πύργου Ακτής στην ελεύθερη παραλία στη Βάρκιζα,  «Έλαβα κλήση σε συνδρομή απο αλλο ναυαγοσώστη, να τον συνδράμω με τη μπουκάλα οξυγόνου από τον πύργο μου καθως η δικη του κατα την παροχή  Πρώτων Βοηθειών είχε εξαντληθεί, σε απόσταση περίπου 300μ. καθώς ηλικιωμένη αντιμετώπιζε πρόβλημα και όταν επέστρεψα μου νε ενημέρωσε λουόμενος πως μου έκλεψαν την εξωλέμβια μηχανή από το ναυαγοσωστικό σκάφος».

«Ηταν σοκ η διαπίστωση αλλά και με απογοήτευσε η κλοπή της εξωλέμβιας απο το ναυαγοσωστικό σκάφος, γιατί αν χρειαστεί να μπω μέσα στη θάλασσα με το διασωστικό για λουόμενο σε κίνδυνο, δεν μπορώ, γιατί δεν είχε πλέον το σκάφος μηχανή. Η αλήθεια είναι πως τον είχαμε ξαναδεί σε αυτή την παραλία. Και οι συνάδελφοί μου τον είχαν ξαναδεί. Δεν ήταν η πρώτη φορά».

Για την κλοπή από την ανάδοχο εταιρεία του έργου υποβλήθηκε μήνυση στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής και ο δράστης αναζητείται.