Β.Εξαρχόπουλος: «Πήρα το παιδί νεκρό στα χέρια μου. Τα ματάκια του ήταν ανοιχτά και έτρεξα στην κλινική»

Συντετριμμένος, ο Βασίλη Εξαρχόπουλου, σύντροφος της 35χρονης μητέρας του 2,5ετών αγοριού που μεταφέρθηκε νεκρό τα ξημερώματα της Δευττέρας στην κλινική «Ταξιάρχαι» του Περιστερίου, περιγράφει τις τραγικές στιγμές που εζησαν στο σπίτι τους, στο Ιλιον.

«Ο μικρούλης έπεσε μαζί μας για ύπνο στους καναπέδες στο σαλόνι. Προφανώς ξύπνησε, δεν ξέρω τι ώρα μπορεί να σηκώθηκε, είδε εκεί την κρυψώνα που ηταν ανοικτή και το θεώρησε παιχνίδι. Με το που μπήκε μέσα, στον μηχανισμό όταν είναι σηκωμένος κρέμεται ένα λουρί. Η χρήση του είναι βοηθητική, όταν ο μηχανισμός είναι πολύ ψηλά να βοηθάς στο τράβηγμα για να κλείσει. Προφανώς, εκτιμώ, δεν μπορώ να ξέρω, έπιασε το λουρί, ήθελε να βγει και βρηκε στήριγμα το λουρί. Δεν μπορώ να ξέρω. Έτσι κατέβηκε όλο το στρώμα με τον μηχανισμό κάτω και σφράγισε» περιγράφει ο Βασίλης Εξαρχόπουλος.

Το κρεβάτι με τον αποθηκευτικό χώρο που λειτουργεί με μηχανισμό, μέσα στο οποίο εντόπισε νεκρό το 2,5ετών αγοράκι της, η μητέρα του.

Όπως ο κατέθεσε η 35άχρονη Ιωάννα, μητέρα βρέφους 17μηνών και του 2,5ετών αγοριού, είχαν πέσει για ύπνο με το σύντροφό της στον καναπέ του σαλονιού, καθώς όλο το Σαββατοκύριακο έκαναν από κοινού δουλειές μέσα στο διαμέρισμα. Είχαν αφήσει ανοιχτό το κρεβάτι στο οποίο αποθηκεύουν ρουχισμό για να συνεχίσει την επόμενη ημερα η 35άχονη τις δουλειές του σπιτιού, καθώς ο σύντροφός της θα αναχωρούσε νωρίς και η ίδια λόγω τραυματισμού δεν ήταν σε θέση να σηκώσει το βαρύ κρεβάτι.

Η νεαρή μητέρα, ξύπνησε τα ξημερώματα (02/12) για να ταΐσει το μικρότερο παιδί της, και διαπίστωσε ότι το αγοράκι, έλειπε από δίπλα της. Η μητέρα αναζήτησε το νήπιο αγορι της και το βρήκε ανάισθητο και εγκλωβισμένο σε αποθηκευτικο χώρο του διπλού κρεβατιού της κρεβατοκάμαρας. Έβαλε τις φωνές και η ίδια, μετέφερε το νήπιο στην Κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι.

Από μαρτυρία του ιατρικονοσηλευτικού προσωπικού της ιδιωτικής κλινικής, σημειώνει ότι η έντρομη μητέρα ούρλιαζε απελπισμένη, «Σώστε το παιδί μου!», με το άψυχο σώμα του νηπίου στα χέρια της. Το αγόρι έφερε μια μελανιά στο μέτωπο συμβατή με χτύπημα, με την εκτίμηση ότι ενώ έπεσε μέσα στον αποθηκευτικό χώρο με τα ρούχα, το κρεβάτι έπεσε και το καταπλάκωσε, ενδεχομένως να έχασε τις αισθήσεις του χωρίς να είναι σε θέση να φωνάξει για βοήθεια και εκεί το εντόπισε στη συνέχεια η μητέρα του, νεκρό.

Ο Βασίλης Εξαρχόπουλος, διευκρινίζει για την οικογενειακή τους κατάσταση με τη σύντροφο και μητέρα των δύο ανηλικων παιδιών, «Συζούμε το τελευταίο διάστημα. Χθες το πρωί, κάναμε γενική καθαριότητα στο σπίτι και το κρεβάτι της κρεβατοκάμαρας είναι διαιρούμενο, έχει μηχανισμό για αποθηκευτικό χώρο. Ο μικρούλης ανακάλυψε την τρύπα του αποθηκευτικού χώρου χθες το πρωί, γιατί έμπαινε μέσα όταν ο μηχανισμός ήταν σηκωμένος τέρμα πάνω και έμπαινε και έπαιζε, Κρυβόταν, το είδε σαν κρυψώνα. Κατα τις οκτώ το απόγευμα πέσαμε για ύπνο. Επειδή εγώ θα έφευγα πρωί, το βραδάκι σήκωσα τον μηχανισμό λίγο πάνω για να τον βρει η Ιωάννα το πρωί γιατί έχει πρόβλημα με το χέρι της και δεν μπορεί να το ξεχωρίσει για να το σηκώσει μόνη της. Το είχα αφήσει μια απόσταση 50 πόντων. Άρχισε να ψάχνει μέσα στο σπίτι και δεν τον βρισκεί πουθενα. Βλέπει τον μηχανισμό του κρεβατιού στην κρεβατοκάμαρα κλειστό και πάει και το ανοιγει γιατί θυμόταν ότι ήταν ανοικτός. Το σηκώνει και βλέπει το μωρό από κάτω με ανοικτά τα ματάκια του».

Σε απόγνωση ο σύντροφος της μητέρας αναφέρει, « ..δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Το πήρα νεκρό στα χέρια μου με ανοικτά τα ματάκια του και έτρεξα στην κλινική μπας και το σώσω. Ήταν ήδη αργά, του έκανα μαλάξεις του έβαλα αέρα στο στοματάκι του τα έκανα όλα αυτά αλλά δυστυχώς… Κάποιοι γράφουν χωρίς να ξέρουν, και μιλούν για δολοφονία και πως η μητέρα θα δικαστεί την δολοφονία του μικρού, δεν έχει γινει ακόμη η νεκροτομή του παιδιού μας και γράφουν τέτοιες αηδίες.Το παιδί ήταν στο όνομα του πρώην άντρα της Ιωάννας και περιμέναμε τις διαδικασίες προκειμένου να μπορέσω να το πάρω εγώ, έχουμε κάνει DNA και απλά περιμέναμε την γραφειοκρατία. Περιμένουμε ένα τελευταίο δικαστήριο για να το έπαιρνα στο όνομα μου και να το βάπτιζα», τονίζει ο ίδιος δίνοντας τη δική του απάντηση σε δημόσια αναφορά που τους καταλόγιζε παραμέληση εποπτείας των δύο παιδιών, επικαλούμενη ανώνυμη αναφορά από τις 04 Σεπτεμβρίου στην Εισαγγελία Ανηλίκων.

Την υπόθεση έχει αναλάβει το ΑΤ Περιστερίου, σε βάρος της μητέρας σχηματίζεται δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Με προφορική εντολή Εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι. Ωστόσο αναμένεται η ιατροδικαστική εξέταση ωστε να προσδιοσθουν τα ακριβή αίτια και ο χρόνος θανάτου του νηπίου.