Τσίπρας για το Βουλευτή Καβάλας, που “έψαχνε” τον Τόσκα: Έπαιρνε σε λάθος υπουργείο!

«Όταν παίρνετε σε άλλο υπουργείο, είσαστε αντιμέτωποι με το “δαίμονα της γραφειοκρατίας”» σχολίασε από την Θάσο, ο Αλέξης Τσίπρας για το Βουλευτή Καβάλας που αναζητούσε τον Τόσκα, ενω στο νησί ήταν σε εξέλιξη η πυρκαγιά.

fb_img_1473608952776Το βιντεο τοπικου σταθμού με το βουλευτή Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Εμμανουηλίδη, να καλεί στο τηλέφωνο τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, ενω η φωτιά κατέκαιγε το νησί της Θάσου, και η… τραγελαφική συνομιλία που ακολούθησε, προκάλεσαν ποικίλα σχόλια και αρνητικές εντυπώσεις.

«Ρε παιδιά, σοβαρολογούμε; Μετά τις 15:00; Εδώ καιγόμαστε…» η απάντησή του Βουλευτή στη γραμματέα του Υπουργού, η οποία ενημέρωσε οτι ..δεν ηταν διαθέσιμος.

Ερωτηθείς σχετικά από δημοσιογράφο, κατά την επίσκεψή του Πρωθυπουργού (12/09) στη Θάσο η οποία έχει κηρυχθεί σε κατασταση εκτακτης αναγκης με το μετωπο να είναι ενεργο για τριτη ημερα, ο Αλέξης Τσίπρας, «κάλυψε» το Νικο Τόσκα… αδειάζοντας τον Βουλευτή Καβάλας.

fotia-thasosΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Η γραμματέας είπε στον βουλευτή να ξαναπάρει στις 3. Να ενοχλήσει τον υπουργό στις 3. Έχει συζητηθεί πάρα πολύ και γι’ αυτό ζητάμε μια απάντηση….

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: Επειδή το επάγγελμά σας είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον και μπορείτε να κάνετε live ρεπορτάζ και να καταγράφετε τα πάντα, πρέπει, λοιπόν, να πω ότι το είδα και εγώ αυτό το περιστατικό. Το πρόβλημα ήταν ότι ο βουλευτής έπαιρνε όχι στο υπουργείο το άμεσα υπεύθυνο για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Έψαχνε να βρει τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος ήταν ήδη από το πρωί, από τα χαράματα, στο Κέντρο Επιχειρήσεων στη Θεσσαλονίκη και βεβαίως λίγο αργότερα ήταν και στο ίδιο το νησί. Όταν, λοιπόν, παίρνετε σε άλλο υπουργείο είσαστε αντιμέτωποι με τον δαίμονα της γραφειοκρατίας.

Η ουσία είναι ότι εδώ στη Θάσο η κρατική μηχανή, παρά τις δυσκολίες που έχει, αντιμετώπισε την κατάσταση όσο πιο έγκαιρα γινόταν. Ήταν εδώ από την πρώτη στιγμή. Πρέπει να δούμε, όμως, πώς αυτούς τους ανθρώπους θα τους ενισχύσουμε. Ήμασταν τυχεροί, επαναλαμβάνω, που είχαμε τη δυνατότητα να έχουμε 15 εναέρια μέσα από την πρώτη ημέρα στο νησί, γιατί δεν είχαμε αλλού πυρκαγιές. Αν, όμως, είχαμε και αλλού πυρκαγιές ή αν αυτή η φωτιά ήταν στα μέσα του Ιούλη, που έχουμε σε όλη την Ελλάδα τέτοια γεγονότα, θα ήμασταν σε πολύ πιο δύσκολη θέση. Άρα, αυτό το οποίο πρέπει να δούμε τώρα, είναι πώς θα μπορέσουμε να ενισχύσουμε τη δουλειά αυτών των ανθρώπων, που δίνουν τη μάχη με αντίξοες συνθήκες”.

__________

*Η απάντηση του Πρωθυπουργού στην ερώτηση δημοσιογράφου οπως αποδελτιωθηκε απο το Γραφείο Τύπου, μετά την επίσκεψή του στην Θάσο.