Τροχαίο-σοκ με δέκα νήπια στην Βούλα

Ισχυρό σοκ υπέστησαν 10 παιδάκια που επέβαιναν στο σχολικό ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου, το οποίο συγκρούστηκε με διερχόμενο τζιπ στη συμβολή των οδών Σπετσών και Κρήνης, στο ύψος των Δικηγορικών της Βούλας.

Στο σημείο, στον παράλληλο της λεωφόρου Βουλιαγμένης, κλήθηκαν ασθενοφόρα και έφτασαν άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ. Τα ανήλικα παιδιά, μεταξύ των οποίων και ο γιος του γνωστού εργατολόγου Κώστα Τσουκαλά, βγήκαν από το σχολικό που τα μετέφερε στα σπίτια τους με ματωμένα τα προσωπάκια τους και τρομοκρατημένα από το τράνταγμα και τον δυνατό κρότο που προκάλεσε η σύγκρουση. Εννέα από τα νήπια, ηλικίας δύο ως έξι ετών, μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» και ένα στο Ασκληπιείο της Βούλας. Πέντε από τα νήπια φέρουν πιο σοβαρά τραύματα στο πρόσωπο και δύο από αυτά παρέμειναν στο νοσοκομείο για παρακολούθηση, ωστόσο όλα είναι εκτός κινδύνου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συλλέξει η Τροχαία, η γυναίκα οδηγός του τζιπ στο οποίο επέβαιναν και τα ανήλικα παιδιά της παραβίασε του STOP και προσέκρουσε στο σχολικό. Οι επιβαίνοντες του τζιπ δεν έχουν τραυματιστεί από τη σύγκρουση. Πάντως, λόγω της βροχής που έπεφτε τη στιγμή του ατυχήματος, το οδόστρωμα ήταν ολισθηρό. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του ατυχήματος διενεργεί η Τροχαία.

Νάντια Αλεξίου, Espresso