Τρίπολη: Με Ευρωπαϊκό ένταλμα συνελήφθη για δυο δολοφονίες και απάτη σε Βελγιο και Ισπανία

Με Ευρωπαϊκό ένταλμα για άπατες στην Ισπανία και για ανθρωποκτονία στο Βέλγιο συνελήφθη στην Τρίπολη ο καταζητούμενος Nicolas Theodoro

Τα στοιχεία του 51χρονου Nicolas Theodorou, έχουν δημοσιοποιηθεί στην επίσημη σελίδα της Interpol καθως αναζητείται με ερυθρά αγγελία. Στα στοιχεία του 51χρονου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις βελγικές Αρχές το 1999 καθως ειχε καταδικαστεί σε 25 χρόνια κάθειρξη για δύο δολοφονίες. Είχε, επίσης, καταδικαστεί σε έξι χρόνια κάθειρξη, το 2008, στην Ισπανία για το αδίκημα της άπατης.

Ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, αστυνομικοί της Ασφάλειας Τρίπολης συνέλαβαν (20/06), τον 51χρονο Nicolas Theodorou, στον Τυρό Αρκαδίας όπου διέμενε τα τελευταία πέντε χρόνια και οπως διαπιστώθηκε κυκλοφορούσε με πλαστή ελληνική ταυτότητα. Ο Βέλγος υπήκοος συστηνόταν ως Έλληνο-Αμερικανός “συστηνόταν” στην τοπική κοινωνία ως Τζον από το Μισιγκαν των ΗΠΑ, είχε ενοικιάσει σπίτι στο οποίο και διέμενε χωρίς να έχει προκαλέσει υποψίες και παρείχε υπηρεσίες ως εργάτης.

Κατά τον έλεγχο ταυτοπροσωπειας ο 51χρονος Nicolas Theodorou, έφερε πλαστό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας και πλαστό δίπλωμα οδήγησης, με στοιχεία Έλληνα ομογενή. Ενώ στην Ισπανία κυκλοφορούσε, επίσης με παλτό δελτίο ταυτότητας σε διαφορετικό όνομα προκειμένου να αποφύγει τυχόν ελέγχους απο τις αστυνομικές Αρχές.

Ο Nicolas Theodorou παραπέμφθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα προς εκτέλεση του εντάλματος έκδοσής του.