Τριμελές Εφετείο Ανηλίκων: Καταδικάστηκε 19χρονος Πακιστανός για την δολοφονία του Νικόλα Μουστάκα

Καταδικαστική απόφαση από το Τριμελές Εφετείο Ανηλίκων, στον τρίτο κατηγορουμένο το 19άχρονο Πακιστανού, για τη δολοφονία του 25χρονου Νικόλα Μουστάκα, τον Δεκαπενταύγουστο του 2018 στον λόφο του Φιλοπάππου

Καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 8 χρόνων, χωρίς να του αναγνωριστούν ελαφρυντικά ο 19άχρονος Πακιστανός κατηγορούμενος για τη δολοφονία του 25άχρονου Νικόλα Μουστάκα.  Η δικη του  διεξήχθη στο Δικαστήριο ανηλίκων, κεκλεισμένων των θυρών, καθώς δήλωσε ανήλικος -17ετών -όταν συμμετείχε στη δολοφονία του Νικόλα Μουστάκα, ανήμερα 15Αυγουστο του 2018.

Όπως και πρωτοδίκως ο Πακιστανός κατηγορούμενος δεν αναφέρθηκε σε καμία μεταμέλεια ουτε ζήτησε συγγνώμη για τη δολοφονία του Νίκου Μουστάκα.

Ο νεαρός Νίκολας εργαζόταν στο εξωτερικό και είχε έρθει στην Ελλάδα για να περάσει κάποιες μέρες με την οικογένειά του. Στις 15 Αυγούστου 2018, ανέβηκε στον λόφο Φιλοπάππου μαζί με την πορτογαλίδα φίλη του, όπου δέχθηκε επίθεση από τους τρεις λαθρομετανάστες οι οποίοι τον κατακρέμνισαν στο κενό, χάνοντας τη ζωή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την απολογία του ο 19άχρονος Πακιστανός φέρεται να υποστήριξε ότι κίνητρό του ήταν η ληστεία, δήλωσε ότι δεν είχε καμία συμμετοχή στο έγκλημα και συμμετείχε μόνο ενώ κρατούσε την πορτογαλίδα φίλη του 25άχρονου, χωρίς να βλέπει τι έκαναν οι άλλοι δύο ενήλικες συγκατηγορούμενοί του.

Για την ίδια υπόθεση, έχουν καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη οι δύο ενήλικες λαθρομετανάστες συνεργοί του .