Τρεις δικογραφίες και δυο συλλήψεις απο τη ΔΗΕ για διαμοιρασμό υλικού παιδικής πορνογραφίας

Έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην Αθήνα για τη σύλληψη διακινητών υλικού παιδικής πορνογραφίας και σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων

Δυο ιδιωτικοί υπάλληλοι εργαζόμενοι σε εμπορικά καταστήματα 32 και 35ετων συνελήφθησαν ενώ δικογραφία σχηματίσθηκε για 32χρονο άνεργο  από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε Αθήνα,  Νέο Ηράκλειο και Μέγαρα για διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας. Οι δύο συλληφθέντες με τις σε βάρος τους δικογραφίες, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα και παραπέμφθηκαν σε Ανακριτή, ενώ η δικογραφία για το τρίτο δράστη υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Πληροφορία από ξένες διωκτικές Αρχές ανέφερε τη δραστηριότητα των τριών τα ίχνη των οποίων εντοπίσθηκαν σε διαδικτυακή σάρωση να κατεβάζουν στο διαδίκτυο υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Οι τρεις κατηγορούμενοι, απέκτησαν πρόσβαση σε διάφορους ιστότοπους- εφαρμογές και είχαν στην κατοχή τους προς διαμοιρασμό πλήθος αρχείων σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Το υλικό τέθηκε υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των εμπλεκόμενων ατόμων. Κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διενήργησαν έρευνες στις οικίες των συλληφθέντων, και κατασχέθηκαν 3 κινητά τηλέφωνα, 4 εσωτερικοί σκληροί δίσκοι, καθώς και 2 κάρτες μνήμης τύπου microSD με πλήθος αρχείων (φωτογραφίες και βίντεο) πορνογραφίας ανηλίκων, χωρίς ωστόσο να συντρέχουν οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια, εξετάζονται στο αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.