Τραυματίσθηκε στο μάτι ο Δημοσιογράφος Δημήτρης Λάππας- Ανακοίνωση ΕΣΗΕΑ

Στο μάτι τραυματίστηκε ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής, Δημήτρης Λάππας, από ρίψη δακρυγόνου στη διάρκεια έντασης μελών της Λαϊκής Ενότητας και του κινήματος «ΔΕΝ Πληρώνω» κατά των πλειστηριασμών.

idoghfiodh5-353x221

Ο Δημοσιογράφος, τραυματίστηκε κατα τη ρίψη χημικού στο αριστερό μάτι, οταν το υγρό χημικό εκτινάχθηκε στο πρόσωπο του. Ο Δημήτρης Λαππας, μετέβη σε ιδιωτική κλινική και επέστρεψε λίγο αργότερα για να διαμαρτυρηθεί στους Αστυνομικούς της ΥΜΕΤ.

Δ.Λάππας: «Έφαγα τα υγρά δακρυγόνα στο μάτι, το καταλάβατε;»

Στις έντονες διαμαρτυρίες που εξέφρασε ο Δημήτρης Λάππας, νεαροί σε ηλικία  Αστυνομικοί, αντιμετώπισαν τον μεγαλύτερό τους σε ηλικια Δημοσιογράφο με απαξιωτικό τρόπο όπως ανέφερε χαρακτηριστικά .

Η ΕΣΗΕΑ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία σημειώνει: «Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Λάππας τραυματίστηκε την ώρα που κάλυπτε τους πλειστηριασμούς ακινήτων από αστυνομικούς, όταν δέχτηκε χημικά τα οποία εκτόξευαν κατά πολιτών οι οποίοι διαμαρτύρονταν.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει την ενέργεια της αστυνομίας και δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του στον συνάδελφο. Οι δημοσιογράφοι είναι υποχρεωμένοι να βρίσκονται στους χώρους που εκτυλίσσονται τα γεγονότα και η Πολιτεία είναι υποχρεωμένη να μην τους εμποδίζει στην άσκηση των καθηκόντων τους αλλά αντίθετα να τους προστατεύει».

idoghfiodh1

Για το περιστατικό η διμοιρία της ΥΜΕΤ και ο επικεφαλής Αξιωματικός που διατέθηκε στα Μέτρα έξω από το Συμβολαιογραφείο στο Κολωνάκι και σημειώθηκαν τα επεισόδια κλήθηκαν από τη Διεύθυνση σε παροχή εξηγήσεων για τις συνθήκες τραυματισμού του Δημοσιογράφου, ενώ δόθηκε εντολή διερεύνησης .

Για τον τραυματισμό του Δημήτρη Λαππα οι συνδικαλιστικές Ενώσεις των Αστυνομικών, πολυγραφότατες σε άλλες περιπτώσεις, δεν έχουν πάει θέση!

_____________

* Βίντεο- Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος