Τους ηθικούς αυτουργούς στην φωτιά στο «Athenaeum Palace» στην έρευνα της Ασφάλειας Αττικής

Η φωτιά που σε άλλο χρόνο, θα μπορούσα να είναι φονική, περιορίστηκε χάρη στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής και το σύστημα πυρασφάλειας που λειτούργησε από την πρώτη στιγμή. Ωστόσο γαι την έρευνα της Ασφάλειας Αττικής , προέχει ο προσδιορισμός των ηθικών αυτουργών και ο εντοπισμός των δραστών στον εμπρησμό στο ξενοδοχείο “Athenaeum Palace.

Η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης (05/12-11.54) στο πολυτελές «Athenaeum Palace» της Λ.Συγγρού, ήταν εμπρησμός σύμφωνα με τα ευρήματα της Πυροσβιστικής.  Η άμεση ανταπόκριση της ΠΥ με 40Πυροσβέστες με 15οχήματα και κλιμακοφόρα και τα μέτρα πυρασφάλειας που λειτούργησαν, και ήταν σύμπτωση ότι δεν υπήρξαν ανθρώπινες απώλειες, καθώς αν ο χρόνος πυροδότησης των εύφλεκτων υλικών σε δύο σημεία με τρεις εστίες φωτιάς, όπως διαπίστωσε η  Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, θα μπορούσε να έχει αποβεί φονική!

Στον 1ο όροφο του ξενοδοχείου, εντοπίσθηκαν υπολείμματα από πλαστικό δοχείο μεταφοράς εύφλεκτων υγρών ενώ η οσμή βενζίνης ήταν έντονη, ενώ στον 2ο όροφο, τα μπιτόνια έξω από τα δωμάτια 201 και 202 παρελήφθησαν ακέραια ως ευρήματα με το αίτιο εκδήλωσης της φωτιάς να αποδίδεται σε ξεκάθαρο εμπρησμό. Ένα ακόμα εύρημα κατά την αυτοψία της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού στο χώρο του ξενοδοχείου ήταν η διαπίστωση ότι αν και το ξενοδοχείο διαθέτει καταγραφικό σύστημα ασφαλείας σε όλους τους ορόφους, οι κάμερες ασφαλείας στον 1ο όροφο είχαν τεθεί εκτός λειτουργίας. Από τις Αρχές εξετάζεται και μαρτυρία σύμφωνα με την οποία μετέφεραν τα μπιτόνια με το πετρέλαιο τυλιγμένα σε σεντόνια, στα δωμάτιο του 1ου ορόφου. Καθώς όλα τα παράθυρα του οροόφου ήταν κλειστά οι καπνοι αναδύθηκαν στον 6ο και 7ο όροφο με τη αρχική άισθηση ότι φωτιά είχε ξεσπάσει στους τελευραίους ορόφους του ξενοδοχείου.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά ξεκίνησε από κουζίνα του 1ου ορόφου εξαπλώθηκε ραγδαία, ενώ οι καπνοί αναδύθηκαν στον 6ο όροφο του ξενοδοχείου, με τους ενοίκους να βγαίνουν στα μπαλκόνια και να καλούν σε βοήθεια. Οι πυροσβέστες απομάκρυναν 20 άτομα από το εσωτερικό κλιμακοστάσιο του ξενοδοχείου, ενώ δύο απομακρύνθηκαν με χρήση κλιμακοφόρου οχήματος από τον 6ο όροφο, ενώ περίπου 30νεαρές γυναίκες οι οποίες διέμεναν στα δωμάτια του πρώτου ορόφου απομακρύνθηκαν έγκαιρα από το φλεγόμενο ξενοδοχείο, καταφεύγοντας σε παρακείμενες εγκαταστάσεις.
Αργά το βράδυ της Πέμπτης (05/12) τη διερεύνηση της υπόθεσης, ανέλαβε να εξετάσει το τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, καθώς μπορεί να μην έχασαν τη ζωή τους άνθρωποι, ωστόσο από καταθέσεις άλλα και από τα ευρήματα, δεν αφήνουν περιθώρια για τις προθέσεις τους, ότι οι ηθικοί αυτουργοί ήθελαν θύματα, με τους δράστες, να έχουν περιλούσει με εύφλεκτο υγρό το εσωτερικό δωματίων του 1ου και μέρος του 2ου ορόφου και προκάλεσαν τον εμπρησμό σε ένα ξενοδοχείο γεμάτο κόσμο. Ιδιαίτερη έμφαση έχουν δώσει οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής στην κατάθεση του ενός εκ των ιδιοκτητών του “Athenaeum Palace”, ο οποίος φέρεται να τους ενημέρωσε ότι το πρωί της Πέμπτης στο Ξενοδοχείο μετέβη Δικαστικός επιμελητής για επίδοση καθώς βρίσκεται σε διένεξη με τον διαχειριστή του κτηρίου.

Εντωμεταξύ, διασωληνωμένη στη ΜΕΘ νοσηλεύεται με εισπνευστικό έγκαυμα η 24άχρονη η οποία ανασύρθηκε από το δωμάτιο της, καθώς επίσης η 32άχρονη με αναπνευστικά παραμένει σε θάλαμο, ενώ και ο 35άχρονος άνδρας, με κάταγμα επίσης νοσηλεύεται στο «Αττικό» Νοσοκομείο. Η επόμενη ημέρα βρίσκει το εσωτερικό του ξενοδοχείου “Athenaeum Palace” .. βομβαρδισμένο καθώς η καταστροφική πυρκαγιά, προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου.