“Τους γλεντάνε” οι .. “ληστές των χρηματοκιβωτίων”

Η δράση των “ληστών χρηματοκιβωτίων” για τις επιχειρήσεις που εδρεύουν στη βορειοανατολική Αττική, έχει στοιχίσει δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Οι έρευνες συνεχίζονται ενω “βλεπουν” τους κακοποιούς να συνεχίζουν  τις ληστρικές τους επιδρομές.

Οργανωμένοι σε ομάδα οι έξι αλλοδαποί κακοποιοί, ένοπλοι με βαρύ οπλισμό επιβαίνουν σε αυτοκίνητο που έχουν αφαιρέσει τις προηγούμενες ημέρες, ξημερώματα, βρίσκονται έξω από μεγάλες επιχειρήσεις με πρόσβαση από το Εθνικό Οδικό δίκτυο. Αιφνιδιάζουν και δεσμεύουν το φύλακα και υπαλλήλους οι οποίοι βρίσκονται εντός των εταιριών και κινουνται στο χώρο των γραφείων που βρίσκεταια το χρηματοκιβώτιο. Κατά τη διαφυγή τους σε κάποιες περιπτώσεις αποσπούν και το όχημα του φύλακα στα οποία προκαλούν εμπρησμό στην ευρύτερη περιοχή του Μενιδιου και διαφεύγουν με έτερο όχημα.

Από τον Οκτώβριο του 2016 έχουν καταγραφεί περισσότερες από 40 ληστρικές επιδρομές με αφαιρέσεις χρηματοκιβωτίων από επιχειρήσεις σε Αττική, Βοιωτία και Εύβοια. Η δράση των “ληστών χρηματοκιβωτίων” εχει προκαλέσει έντονη ανησυχία και όχληση στους επιχειρηματίες που βρέθηκαν θύματά τους .

Αρχικά τη δικογραφία για τους «ληστές των χρηματοκιβωτίων” είχαν αναλάβει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής. Την υπόθεση- λόγω της έκτασης και της σοβαρότητάς της- “ζητηθηκε” απο τη Διεύθυνση Ασφάλεια Αττικής. Ωστόσο οι έρευνες παρέμειναν σε διερεύνηση σε υπηρεσίες της Δυτικής με αποτέλεσμα να προκύψουν.. δυσλειτουργίες επιχειρησιακού χαρακτήρα καθώς οι Αστυνομικοί των υπηρεσιών συνέχισαν να “ακολουθούν” τη δράση τους ενω η έρευνα είχε διαβιβαστεί στις Κεντρικές Υπηρεσίες.

Αν και στην ΕΛ.ΑΣ. διαθέτουν βιντεοληπτικό υλικό αποτυπώματα και DNA και το modus operandi των αλλοδαπων κακοποιων, ωστόσο υποστηρίζουν οτι επιχειρούν να προσδιορίσουν και (τους) υπόλοιπους δράστες. Πηγές μέσα από την ΕΛ.ΑΣ ωστόσο, υποστηρίζουν στο nantiaReport, ότι έχουν ταυτοποιήσει πλήρως τα στοιχεία των δραστών, “αδυνατούν” ωστόσο να τους συλλάβουν καθώς φέρονται… να επιχειρούν να προσδιορίσουν και αλλους δράστες.