Τουρκία: Χωρίς ΠΟ επιστρέφουν τα ξημερώματα στην Ελλάδα οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί

Επιστρέφουν στην Ελλάδα τα ξημερώματα οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί.

Το Τουρκικό Δικαστήριο αποφάσισε (14/08) μετά από διαδοχικές απορρίψεις των αιτημάτων τους για απελευθέρωση, να αφεθούν ελεύθεροι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που είχαν συλληφθεί (01/03) και παρέμεναν παράνομα για 167ημέρες, κρατούμενοι στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Σύμφωνα με τον Τουρκικό Τύπο, στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται, ότι πλέον δεν συντρέχουν λόγοι ππροφυλάκισής τους και χωρίς περιοριστικά μέτρα τους επετράπη να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί επανέλαβαν οτι μπήκαν στην περιοχή από εσφαλμένη αίσθηση της περιοχής ενώ ακολουθούσαν πατημασιές που είχαν εντοπίσει. Από την πλευρά της η Δικαστική Αρχή παρέθεσε την άποψη ότι ο χρόνος προφυλάκισής τους, ανταποκρίνεται στις ποινές για είσοδο σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή, ενώ δεν τεκμηριώνονται κατηγορίες για κατασκοπεία, και οι δύο στρατιωτικοί αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης για παράνομη είσοδό τους σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τη γνωστοποίηση της απόφασης είχε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τους γονείς των δύο στρατιωτικών

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, ο Αλέξης Τσίπρας τους τόνισε ότι πρέπει να είναι περήφανοι για τα παιδιά τους και τους ευχήθηκε από δω και πέρα μόνο χαρές.

Οι γονείς των δύο Ελλήνων στρατιωτών με τη σειρά τους, ευχαρίστησαν τον Πρωθυπουργό για το ενδιαφέρον και τη συμπαράσταση της Πολιτείας.

«Η αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών είναι πράξη δικαιοσύνης, που θα συμβάλει στην ενίσχυση της φιλίας, της καλής γειτονίας και της σταθερότητας στην περιοχή. Θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τους δύο αξιωματικούς μας και τις οικογένειές τους, για το σθένος, την υπομονή και την εμπιστοσύνη στις προσπάθειες όλων μας, που εν τέλει δικαιώθηκαν. Άγγελε και Δημήτρη, καλή πατρίδα, και καλή λευτεριά» αναφέρει η δήλωση του Πρωθυπουργού.

Στον προσωπικό του λογαριασμό στο Tw ο Π. Καμμένος, κατά την αναγγελία της αποφυλακισης των δύο στρατιωτικών ανάρτησε απεικόνιση της Παναγίας της Ελευθερώτριας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Υπουργό Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ κι εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και τον προσκάλεσε να επισκεφθεί την Ελλάδα.