Τόσκας στα ΜΑΤ: Με γαργαλάει η γλώσσα μου- Όταν μιλάω, δεν θέλω να μιλάει κανένας, εντάξει;

Οι δημοσιογράφοι από την πρώτη επίσημη συνάντηση μαζί τους, δεν ήταν η καλύτερη επαφή για τον αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, και για άλλη μια φορά, το επεσήμανε. Νωρίς το μεσημέρι, έδωσε το παρόν στην έδρα της Διέυθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων, κι ενώπιον του προσωπικών Ανώτερων και Ανώτατων Αξιωματικών της ΕΛΑΣ, μεταξύ άλλων, έδωσε συμβουλές στους ενστόλους, για τη σχέση τους με τους δημοσιογράφους αλλά και τη στάση τους ενόψει Πολυτεχνείου.

wpid-13112015upourgos009s.jpgΤον… γαργαλούσε η γλώσσα του, τον αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, ο οποίος απευθυνόμενος προς το ένστολο προσωπικό, και τους Αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. να μην «εξυπηρετούν» δημοσιογράφους γιατί «κάποιοι εκμεταλλεύονται αυτές τις συνεργασίες για άλλους σκοπούς»!..

Στην συνάντηση με το προσωπικό της ΔΥΑΤ, συνεχάρη το προσωπικό για την ψύχραιμη, επαγγελματική και συνετή αντιμετώπιση κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο κεντρο της Αθήνας (12/11) «χωρίς διάθεση άσκοπης αντιπαράθεσης με τους διαδηλωτές», όπως ανέφερε. Να σημειωθεί ότι παρά τις εκετεταμένες καταστροφές που προκάλεσε ομάδα περίπου 200ατόμων, τους εμπρησμούς και τους βανδαλισμούς, δεν υπήρξε ούτε μια προσαγωγή .. για σύλληψη ούτε λόγος.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, εξέφρασε και την απορία προς το προσωπικό των διμοιριών των  ΜΑΤ, πώς βρίσκονται τόσες ώρες μέσα στα λεωφορεία «χωρίς να κάνουν τίποτα ως στατική δύναμη. Μετά την 6η Δεκέμβρη θα εξετάσουμε αν πρέπει να έχουν λιγότερες δυνάμεις μπροστά και περισσότερες εφεδρείες». Σε κείμενο που ανήρτησαν  Αστυνομικοί, εδωσαν τη δική τους απάντηση, για  “να δείξουν τί κάνουν οι άνδρες της ΥΑΤ, όταν δεν κάθονται στα λεωφορείο”, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Ενθυμούμενος τις εποχές που φορούσε το μαυρο μπερέ, (αποστρετεύτηκε το 2005) ο εα Υποστράτηγος Νίκος Τόσκας, εξεμάνη, όταν άκουσε ψιθύρους από Αστυνομικούς οι οποίοι συνομιλούσαν μεταξύ τους. Σε έντονο ύφος, τους επεπληξε «Όταν μιλώ δεν θέλω να μιλάει κανένας, ούτε να γυρίζει πίσω! Εντάξει;»

Ο αρμόδιος αναπληρωτής Υπουργός έδωσε το στίγμα του, για τη στάση που θα τηρηθεί από το ένστολο προσωπικό, κατά τον τριήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Όχι συγκρουσιακή διάθεση, όχι προκλήσεις, όχι προσβολές, πειθαρχημένη αντίληψη και όχι ο καθένας να κάνει ότι θέλει, έτσι ώστε ο λαός που διαδηλώνει να μπορεί να το κάνει χωρίς κανένα πρόβλημα και εμείς να αποτρέψουμε βίαιες ενέργειες. Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα ήπιο κλίμα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες. Δεν πρέπει να εξομειώνεται ο αστυνομικός με εκείνον που πετά μολότοφ. Η βία της έννομης τάξης είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας, γιατί αν γίνει κανόνας θα υπάρχει και από την άλλη πλευρά χωρίς να υπάρχει τέλος».

Και επειδή τον… γαργαλούσε η γλώσσα του τόνισε με νόημα προς το Αστυνομικό κοινό που παρακολουθούσαν την 8λεπτη ομιλία του, με “προγραφές” .. για τους εκπροσώπους του Τύπου, «Με γαργαλάει η γλώσσα μου. Μη γίνονται κάποιοι δημοσιογράφοι χωρίς λόγο ή μην εξυπηρετούν δημοσιογράφους χωρίς λόγο γιατί κάποιοι δημοσιογράφοι εκμεταλλεύονται τις συνεργασίες για άλλους σκοπούς, αφήστε τα γραφεία τύπου της αστυνομίας να κάνουν αυτά τη δουλειά τους και μην μπλέκεστε στα πόδια τους».

Ολόκληρη η τοποθέτηση του αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, στη ΔΥΑΤ (13/11)

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport