Τόσκας: “Γραφικές οι πράξεις του Ρουβικωνα. Πολιτικά κινούνται με τα τέσσερα σαν τα μωρά”

Τηλεοπτική συνέντευξη στη Δημόσια Τηλεόραση παραχώρησε ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, για την εισβολή του Ρουβίκωνα στο Συμβούλιο της Επικρατείας, και στην επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, χαρακτηρίζοντας την «άνανδρη, τραμπούκικη και φασιστική».

Στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ παραχώρησε συνέντευξη ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Αναφερόμενος στην εισβολή του Ρουβίκωνα στο ΣτΕ (21/05) αναφέρθηκε σε καταδικαστέα και γραφική πράξη που προκαλεί προβληματισμό στην κυβέρνηση.

“Πολιτικά κινούνται σαν μωρά, στα τέσσερα, έχουν πρωτόγονη πολιτική σκέψη”, σημείωσε ο Νίκος Τόσκας για τον τρόπο δράσης των μελών της ομάδας. Με γραφικές πράξεις προσπαθούν να αλλάξουν δεδομένα και την πολιτική κατεύθυνση αυτής της κυβέρνησης, σημείωσε και προσέθεσε πως κάνουν κακό στη χώρα.
Σχετικά με την άγρια επίθεση που έγινε σε βάρος του Γιάννη Μπουτάρη κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων Μνήμης της Γενοκτονία των Ποντίων ο αναπληρωτής Υπουργός χαρακτήρισε ως συστηματική τακτική από ακροδεξιούς κύκλους.

«Η δράση του ακροδεξιού χώρου είναι εμφανής», ανέφερε χαρακτηριστικά, ο αναπληρωτής Υπουργός

 

Απαντώντας στην κριτική για ολιγωρίας της Αστυνομίας, ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ανέφερε ότι έχουν γίνει συλλήψεις και προσαγωγές και μέλη του Ρουβίκωνα έχουν παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη.

«Δεν είναι ατιμώρητος. Θα θέλαμε να εξαλειφθεί αυτό το φαινόμενο και κάνουμε ότι μπορούμε από αστυνομικής πλευράς και το ίδιο θα θέλαμε να κάνει και η δικαιοσύνη» κατέληξε ο αναπληρωτής Υπουργός.

_________

* Αποδελτίωση κειμένου Συνέντευξης του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, από το Γραφείο Τύπου Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ