“Τον αστυνομικό που στο έδωσε εγώ θα τον καταστρέψω”

Όταν ένα περιστατικό σε προσωπικό ή επαγγελματικό πεδίο αποτυπώνεται ως συμβάν και  τα εμπλεκόμενα πρόσωπα είναι μέρος του mediaκού περιβάλλοντος γίνεται ρεπορτάζ

Η τηλεφωνική επικοινωνία από ακαταχώρητο στην ατζέντα του κινητού τηλεφώνου αριθμό ήταν αναπάντεχη εξέλιξη καθώς ουδέποτε είχα επικοινωνία ούτε σε προσωπικό ούτε σε επαγγελματικό επίπεδο. Ωστόσο τα τηλέφωνα των δημοσιογράφων είναι πάντα “δεκτικά” σε επικοινωνίες και από “γνωστούς” και “αγνώστους”.

Αφορμή για την επικοινωνία η δημοσίευση του, ρεπορτάζ για το επεισόδιο μεταξύ ζεύγους δημοσιογράφων εν οδώ.

Αν και στο δημοδιευμα δεν γίνεται προσωπικη αναφορά σε στοιχεία, το ζεύγος των δημοσιογράφων επέλεξε να επικοινήσει. Σε έντονο ύφος από κοινού επέλεξαν τις απειλές και την δήλωση προθέσεων..

Οι εμπλεκόμενοι θεώρησαν ότι θα έπρεπε να επικοινωνήσω μαζί τους πριν την επίμαχη δημοσίευση. Με δεδομένο ωστοσο της αξιοπιστίας της πηγής στο δημοσίευμα παρατέθηκαν τα γεγονότα.

Μεταξύ άλλων όπως επισήμαναν, θα ζητήσουν άρση απορρήτου (μου) για την προέλευση της ενημέρωσης αναφορικά με το δημοσίευμα. Καθώς υποστηρίζουν ότι γνωρίζουν την πηγή πληροφόρησης, επισημάνθηκε ως υπόδειξη,  “Τον αστυνομικό που στο έδωσε εγώ θα τον καταστρέψω(!) γιατί μας εκθέτει και μας διαβάλλει”.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα παρακολουθήσω αυτή την εξέλιξη στις προθέσεις που εκφράστηκαν .

Με ενημέρωσαν ότι θα επισκεφτούν τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον προϊστάμενο της Άμεσης Δράσης καθώς και τις Εσωτερικές Υποθέσεις για να καταγγέλλουν την παραβίαση των προσωπικών τους δεδομένων, για μια έντονη διαφωνία μέσα στο όχημα τους σε κεντρική Λεωφόρο που διέρχεται τον οδικό άξονα της Βορειοανατολικής Αττικής.

Επίσης μεγάλο είναι το ενδιαφέρον και γι’ αυτές τις ενέργειες που προτίθενται να ακολουθήσουν.

Μια επίσης ενδιαφέρουσα “προειδοποίηση” αφορούσε γνώση επικοινωνιών (μου) που υποστηρίζουν ότι είχα νωρίτερα , και μετά τη δημοσίευση του ρεπορτάζ, με συναδέλφους προς ενημέρωση της αναφοράς στο δημοσίευμα. Αυτό το σημείο της αναφοράς τούς στις αρμόδιες υπηρεσίες που προτίθενται να καταφύγουν θα προσελκύσει το ξεχωριστό ενδιαφέρον μου.

Όσο για το πού βρίσκεται ο καθένας,  έχω αποφασίσει το ρεπορτάζ από τις Δημόσιες σχέσεις πολλά χρόνια ενάντια στις τάσεις και είμαι σε θέση να επιλέγω!

Με εκτίμηση,

Αλεξίου Νάντια