“Το βάρος για το μεταναστευτικό στην ΕΛΑΣ, μια καλή κουβέντα δεν κοστίζει. Μην τους θυμάστε μόνο στα λάθη”

Με αφορμή τις δηλώσεις στο πλαίσιο του Ευρω-Αραβικού Συνεδρίου, για τη συνδρομή του ΛΣ στη διαχείρηση των μεταναστευτικών ροών, παραλείποντας την αναφορά στην προσφορά του ένστολου προσωπικού της ΕΛΑΣ, σχόλιο Αστυνομικόυ*

“Όλο αυτό το χρονικό διάστημα που έχουν αυξηθεί οι ροές μεταναστών και προσφύγων στη Χώρα μας παρακολουθούμε στις δηλώσεις των πολιτικών σήμερα και στην Ευρω-Αραβική συνεδρίαση από τον κ. Πρωθυπουργό να αναφέρονται συνεχώς στην τεράστια συμβολή του Λιμενικού στην φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων και τις διασώσεις που πραγματοποιούνται στο Αιγαίο και καλώς γίνεται αυτή η αναφορά για την συμβολή του Λιμενικού και των στελεχών του.

Όμως δεν ακούγεται σχεδόν ποτέ μια αναφορά και αναγνώριση βρε αδερφέ στην συμβολή της Ελληνικής Αστυνομίας και των στελεχών της στο μεγάλο αυτό Παγκόσμιο πρόβλημα όλα αυτά τα χρόνια, γιατί κύριοι της πολιτικής οι Ελληνες Αστυνομικοί φυλάνε τα σύνορα στο Έβρο και αυτοί πραγματοποιούν διασώσεις είτε στο ποτάμι είτε εκτός αυτού και φυσικά μετά τις συλλήψεις είτε της ΕΛ. ΑΣ. είτε του Λιμενικού, είτε των ΕΔ αυτών των ταλαιπωρημένων συνανθρώπων μας καλούνται οι ίδιοι να διαχειριστούν εδώ και χρόνια την κατάσταση και μάλιστα έχοντας αρμοδιότητες που δεν τους ανήκουν καλύπτοντας τις ελλείψεις άλλων υπηρεσιών του Δημοσίου.

Σαφώς πρέπει να αναγνωρίσουμε και την προσφορά των ΕΔ σε όλη αυτή την ιστορία καθώς οι υπηρεσίες τους χρησιμοποιήθηκαν για το στήσιμο των εγκαταστάσεων αλλά και κάποιες φορές στην σίτιση . Η πραγματικότητα όμως είναι ότι το τεράστιο αυτό βάρος πέφτει στις πλάτες της Ελληνικής Αστυνομίας και των στελεχών της μια καλή κουβέντα δεν κοστίζει μην τους θυμάστε μόνο στα λάθη γιατί και αυτά στην πίεση πάνω υπάρχουν αλλά τα περισσότερα από αμέλεια και κάποια ενδεχομένως από πρόθεση όπως συμβαίνει σε όλους τους χώρους και φυσικά μην ξεχνάμε και τον ρόλο των αμαρτωλών ΜΚΟ”.

________________________

* Κώστας Χατζηαναγνώστου, πρ. Διεθνούς Ενωσης Αστυνομικών Αλεξανδρούπολης