Το τρομοκρατικό στην Κωνσταντινούπολη, θέτει σε επιφυλακή την ΕΛΑΣ

Η τρομοκρατική επίθεση στην πλατεία της Κωνσταντινούπολης, προκάλεσε την εντατικοποιηση των μέτρων στις Υπηρεσίες Ασφαλείας της Ελλάδας, για επικείμενες εμπροθετες δράσεις με στόχευση Ευρωπαίους υπηκόους.

Εντατικοποιηση στις περιπολίες, αυξημένη ετοιμότητα για το ένστολο προσωπικό και μέτρα σε επικείμενους στόχους βρίσκονται και οι ελληνικές Αρχές μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στη Κωνσταντινούπολη (12/01).
Το νέο τρομοκρατικό χτύπημα σε συνδιασμό με τις εξελίξεις στην Ευρώπη, επανέφεραν το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛΑΣ, στο ενδεχόμενο ενεργοποίησης “εν υπνώσει” πυρήνων και στην Ελλάδα, σε στόχους ξένων συμφερόντων ή σε ξενοδοχείων όπου καταλύουν Ευρωπαίοι τουρίστες σε ενδεχόμενο εγκλωβισμού τους στην Ελλάδα. Η απόφαση για κλείσιμο Ευρωπαϊκών Συνόρων και ο ενδεχόμενος εγκλωβισμός μεγάλου αριθμού λαθρομεταναστών στα ελληνικά νησιά όπως σημειώνει η ελληνική πλευρά, ενέχει σοβαρό κίνδυνο διάπραξης εγκληματικών ενεργειών εξαιτίας των συνθηκών παραμονής στη χώρα.
Αξιωματικοί του Μεγάρου της Λ.Κατεχακη, έχουν επικοινωνησει με τον Έλληνα σύνδεσμο και τον ομόλογό του της Τουρκίας στη χώρα μας, ώστε να λάβουν λεπτομέρειες για την τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη (12/01) καθώς και τι μεικτό κλιμάκιο της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλειας.
Οι έρευνες των Ελληνικών Αρχών, εκτείνονται στον εντοπισμό υπόπτων στοιχείων αραβικής καταγωγής, ώστε να εξετασθουν για τυχόν εμπλοκή τους  έπειτα απο ταυτοποίηση από το πληροφορικό δίκτυο συνεργασίας με αντίστοιχες υπηρεσίες ξένων χωρών.
Ωστόσο, Έλληνες Αξιωματικοί, διατυπώνουν τη θέση, ότι στη χώρα μας δεν υπάρχουν πυρήνες τζιχαντιστών, το ενδεχόμενο ενεργοποίησης “εν υπνώσει” πυρήνων στην Ελλάδα, από στοιχεία που πρόσκεινται στην επιρροή του Ισλαμικού Κράτους, στο ενδεχόμενο εγκλωβισμού του λόγω συνθηκών στην Ελλάδα, εγείρει ανησυχία στο ενδεχόμενο στρατολογησης, πρόθυμων και θρησκευτικά φανατισμένων Μουσουλμάνων
Η “Αντιτζιχαντιστική ομάδα” της ΕΛΑΣ σε συνεργασία με τα κλιμάκια Υπηρεσιών, με κλειστά τα ευρωπαϊκά σύνορα, θέτει σε ενεργοποίηση το δίκτυο πληροφοριών στο ενδεχόμενο εκδήλωσης επιθέσεων σε στόχους ξένων συμφερόντων με έδρα στην Ελλάδα ώστε να αποτρέπει (ή να ελαχιστοποιηθεί) οποιασδήποτε προθεση για επικείμενης εξτρεμοστικής ενέργειας.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport