Το εστιατόριο στου Ψυρρή ,η εταιρεία Ισραηλινών συμφερόντων στο Χαλάνδρι και οι λαθρομετανάστες Πακιστανοί

Εστιατόριο Ισραηλινών, το οποίο εδρεύει στην περιοχή του Ψυρρή και λειτουργεί ως συναγωγή στο οποίο σύχναζαν Ισραηλινοί και μια εταιρεία παρασκευής λιπασμάτων, με έδρα το Χαλάνδρι, είχαν τεθεί σε 24ωρη αυστηρή επιτήρηση και φύλαξη από την ΕΛΑΣ

Σε δημόσια παραδοχή της Μοσάντ αναφέρεται σε συνεργασία της με τις Ελληνικές Αρχές για την σύλληψη του πυρήνα των Πακιστανών τρομοκρατών στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση η Ισραηλινή Υπηρεσία μετείχε ενεργά στην έρευνα και στην διαδικασία της επιχείρησης.

Πληροφορίες του δικτύου της ΕΥΠ, ανέφεραν επικείμενη τρομοκρατική ενέργεια, με δράστες αφρασιάτες και καθοδήγηση από το εξωτερικό. Σύμφωνα με πληροφορίες το πληροφοριακό δίκτυο της ΕΥΠ ανέφερε προπαρασκευαστικές ενέργειες και επαφές των δύο λαθρομεταναστών Πακιστανών, οι οποίοι διατηρούσαν σχέσεις με το Ιράν. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν, ότι οι δύο λαθρομετανάστες Πακιστανοί, ηλικίας 27 – 29 ετών, εργάζονταν στη χώρα μας τα τελευταία πέντε χρόνια, συνελήφθησαν και κρατούνταν για διοικητικές παραβάσεις, καθώς βρίσκονταν στην Ελλάδα χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα.

Φέρονται οι δυο Πακιστανοί, να ήταν στο ερευνητικό πεδίο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών τουλάχιστον από τον περασμένο Νοέμβριο, καθώς προέκυψε ότι δρούσαν ως μέλη τρομοκρατικού δικτύου του εξωτερικού, και είχαν προετοιμάσει στοχευμένη τρομοκρατική ενέργεια μεθοδευμένου πλήγματος στο εστιατόριο Gostijo Kosher Restaurant, στην οδό Αισώπου, στου Ψυρρή. Πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή εστιατόρια στην εβραϊκή κοινότητα της Ελλάδας και προορισμό για τους Ισραηλινούς τουρίστες της Αθήνας καθώς ο χώρος λειτουργούσε και ως Εβραϊκή συναγωγή στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, οι δύο λαθρομετανάστες Πακιστανοί συλληφθέντες επιχείρησαν πολλές φορές να στρατολογήσουν ανεπυτυχώς ομοεθνείς τους, ενώ την τρομοκρατική ενέργεια οργάνωσε και συνέδραμε ένας – επίσης – Πακιστανός και μέλος της οργάνωσης, ο οποίος βρίσκεται στο Ιράν.

Στο πλαίσιο της έρευνας, από τις Ελληνικές Αρχές, έχουν κατασχεθεί τα κινητά τηλέφωνα, USB και άλλα μέσα και πειστήρια, των δύο λαθρομεταναστών τρομοκρατών από το Πακιστάν, τα οποία εξετάζονται στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛΑΣ.

Από την ανάλυση των πειστηρίων και ψηφιακών δεδομένων αποκαλύφθηκε και επιβεβαιώθηκε από τους Πακιστανούς τρομοκράτες μέλη του δικτύου, είχαν επιλέξει ήδη ως στόχο της επίθεσης, κτίριο ιδιαίτερης σημειολογίας, είχαν προβεί στην κατόπτευση του χώρου και στο σχεδιασμό της επίθεσης, είχαν λάβει τελικές οδηγίες για την πραγματοποίηση του πλήγματος, σε εφαρμογή οδηγιών αυτών αναζητούσαν και έτερα πρόσωπα για την καλύτερη δυνατή εκτέλεση της αποστολής τους. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης του NantiaReport.gr, αναφέρουν ότι έρευνα είχε διεξαχθεί και στη Ζάκυνθο για την ίδια υπόθεση.

Οι δύο Πακιστανοί, έχουν λάβει προθεσμία για την Παρασκευή (31/03), προκειμένου να απολογηθούν. Στους δύο λαθρομετανάστες αφρασιάτες, ασκήθηκε Ποινική Δίωξη για το κακούργημα της συγκρότησης και ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση, ενώ έχει ασκηθεί ποινική δίωξη κατ´αγνώστου για διεύθυνση τρομοκρατικής οργάνωσης (κακούργημα) και πρόκληση για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση (πλημμέλημα), καθώς οι δύο παράνομα διαβιούντες αλλοδαποί συλληφθέντες λάμβαναν εντολές από το εξωτερικό.

Για τις Ελληνικές Αρχές, η υπόθεση εξετάζεται σχολαστικά, ενώ η ΕΥΠ βρίσκεται σε συνεργασία και ομόλογες Υπηρεσίες άλλων χωρών, προκειμένου να διαπιστωθεί το εύρος του τρομοκρατικού δικτύου και ο ρόλος του συνεργάτη στο Ιραν ο οποίο έδινε τις εντολές στους δύο λαθρομετανάστες από το Πακιστάν.