Το αρχηγείο λέει ότι οι πειθαρχικές κυρώσεις για τους αστυνομικούς προβλέπονται από τον κανονισμό αλλά…| ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Επειδή η ανάρτηση στον ιστότοπο nantiareport, προκάλεσε “αλγεινή” αίσθηση στο σύνολο του ένστολου προσωπικού ως προς το περιεχόμενο της υπηρεσιακής διαταγής και την “ερμηνείας” από τους Ανωτερους οι οποίοι και ανέλαβαν να ενημερώσουν σε συγκεντρώσεις προσωπικού, καθώς και τα “αντανακλαστικά” του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ, προς επιβεβαίωση της διαταγής-η οποία πρώτη φορά κοινοποιείται προς το ένστολο προσωπικό της ΕΛΑΣ- αυταπόδεικτα προκύπτει, ότι το περιεχόμενο του άρθρου, πρόκειται για.. προϊόν ρεπορταζ!

Αναδημοσίευση..

Το bloko.gr έκανε “ψυχρή” και χωρίς κανένα σχολιασμό της είδησης, που δημοσίευσε το nantiareport.wordpress.com, αφού όμως διαπιστώσαμε και εμείς ότι υπήρξαν από αρκετές διοικήσεις επισημάνσεις προς το αστυνομιικό προσωπικό για αποφύγή κάθε είδους δημόσιας αναφοράς ή θέσης για το δημοψήγισμα, επισήωντας την απειλή πειθαρχικών κυρώσεων, χωρίς ωστόσο σε ό,τι μας αφορά να μας προκύπτει η απειλή της απόταξης. Επειδή όμως κάναμε αναπαραγωγή περιοριστίοκαμε σε αυτούσια μεταφορά τηςε πληροφορίας από το blog της συναδέλφου Νάντιας Αλεξίου, η οποία όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε υποστήριξε και στο αρχηγείο της αστυνομίας ότι οι δικές της πηγές ενημέρωσης της είπαν ότι απειλήθηκαν αστυνομικοί ακόμα και με απόταξη.
Σημειώνουμε ότι το ρεπορτάζ της κας Αλεξίου αναρτήθηκε χθες στη σελίδα της και αναπαράχθηκε από πολλές σελίδες αστυνομικού ενδιαφέροντος στο facebook αλλά μόνο σήμερα το αρχηγείο αισθάνθηκε την ανάγκη έκδοσης διευκρινιστικής ανακοίνωσης. Η οποία επί της ουσίας δεν αναιρεί ότι υπάρχει η απειλή της πειθαρχικής δίωξης, ανεκξαρτήτως εάν κάτι τέτοιο προβλέπεται από τον κανονισμό. Δεδομένο δεν παύει να αποτελεί ότι ουδέποτε στο παρελθόν απ’ό,τι τουλάχιστον γνωρίζουμε και μας λένε οι πληροφορίες μας έγινε επίκληση με τη μορφή απειλής προς το προσωπικό των συγκεκριμένων διατάξεων του κανονισμού.

Διαβάστε την ανακοίνωση του αρχηγείου:
Σχετικά με αναρτήσεις σε ιστοσελίδες στο διαδίκτυο, που αναφέρονται σε διαταγή του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για το δημοψήφισμα της 05-07-2015, ανακοινώνονται – διευκρινίζονται τα ακόλουθα, προς άρση οποιασδήποτε αμφισβήτησης ή παρερμηνείας:
η συγκεκριμένη διαταγή εκδόθηκε την 29-06-2015 και περιγράφει, μεταξύ άλλων, τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις του αστυνομικού προσωπικού κατά τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος,
στο πλαίσιο αυτό μνημονεύονται και επεξηγούνται οι ισχύουσες διατάξεις για την εμφάνιση, παράσταση και συμπεριφορά του αστυνομικού προσωπικού,
στο περιεχόμενο της διαταγής δεν υπάρχει καμιά αναφορά σε αντίστοιχες πειθαρχικές ποινές ή κυρώσεις, οι οποίες άλλωστε προβλέπονται στην ισχύουσα νομοθεσία.
Επισημαίνεται ότι ανάλογες διαταγές εκδίδονται πάγια σε όλες τις περιπτώσεις εφαρμογής της εκλογικής νομοθεσίας.

Πηγή

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport