Το Αναθεωρητικό Δικαστήριο απήλλαξε το Σημαιοφόρο του Λ.Σ για το φιάσκο της επιχείρησης με εμπόρους ναρκωτικών στα Εξάρχεια

Με Διάταξη Εισαγγελέως του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου, επέστρεψε στο Ναυτοδικείο Πειραιά την υπόθεση για το φιάσκο της επιχείρησης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, στα Εξάρχεια

Στο Συμβούλιο τού Ναυτοδικείου Πειραιά όπως αναφέρει το bloko.gr επέστρεψε με διάταξή του, η Εισαγγελία του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου την υπόθεση Σημαιοφόρου του Λιμενικού Σώματος, ο οποίος είχε παραπεμφθεί απευθείας στο Πενταμελές Ναυτοδικείο με τις κατηγορίες της έκθεσης κατά συρροή, σωματικής βλάβης από αμέλεια, ψευδούς βεβαίωσης και παράβασης καθήκοντος.
Ουσιαστικά είχε χαρακτηριστεί υπεύθυνος για την επιχείρηση – φιάσκο στα Εξάρχεια (04/04 2019), σε επιχείρηση της Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, σε οίκημα που τελούσε υπό κατάληψη, στην περιοχή των Εξαρχείων, παρουσία Εισαγγελέας σε διερεύνηση υπόθεσης ναρκωτικών. Ο Σημαιοφόρος προσέφυγε στο Αναθεωρητικό Δικαστήριο, το οποίο απεφάνθη ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία .
Ο δικηγόρος του Σημαιοφόρο του Λ.Σ , Παναγιώτης Κάσσης δήλωσε σχετικά, «Μετά από ένα ανελέητο κυνηγητό το οποίο υπέστη ο εντολέας μου από συγκεκριμένη μερίδα των ΜΜΕ σχετικά με την επιχείρηση των ανδρών της Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιώς στα Εξάρχεια τον Απρίλιο του 2019, προκειμένου να εξυπηρετηθούν σκοπιμότητες, γνωστές πλέον από τα δημοσιεύματα της ίδιας μερίδας ΜΜΕ, η Δικαιοσύνη τελικά στάθηκε στο ύψος της με την έκδοση της Διατάξεως του κ. Εισαγγελέως του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου, με την οποία δικαιώνεται. Αποδείχθηκε ότι μια προαναγγελθείσα, όχι από δικαστική αρχή αλλά από συγκεκριμένων συμφερόντων ΜΜΕ, δίωξη και παραπομπή ακυρώθηκε.
Μια προανάκριση, η οποία ήθελε απλά και μόνο να καλύψει τις ευθύνες των ανθρώπων που πραγματικά θέλουν να θεωρούν τα Εξάρχεια ως περιοχή πέραν της δικαιοδοσίας των διωκτικών αρχών και της Δικαιοσύνης, απεδείχθη – τουλάχιστον – έωλη. Μια προανάκριση, η οποία, όπως αποδείχθηκε με την έκδοση της Διατάξεως του κ. Εισαγγελέως του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου, είχε ως μόνο στόχο την παραπομπή σε δίκη ενός συγκεκριμένου αξιωματικού για πολύ συγκεκριμένους λόγους»
.