Τίρανα, Αλβανίας: Συνέλαβαν λαθρέμπορους και κατέσχεσαν οπλαποθήκη στρατιωτικών όπλων

Η Αλβανική Αστυνομία συνελλαβε δυο λαθρέμπορους όπλων και 16ακομα ως διαμεσολαβητές, ενώ κατέσχεσε μεγάλη ποσότητα όπλων που προορίζονται για πώληση στην Αλβανια, αλλά και στην Ελλάδα-όπως αναφέρει ο Αλβανικού Τύπος-.

image

ΤΙΡΑΝΑ – Το δικαστήριο των Τιράνων έθεσε υπό κρατηση (20/05) τους δύο επικεφαλής παράνομης διακίνησης στρατιωτικού υλικού και πυρομαχικών οι οποίοι συνελήφθησαν σε ευρεία επιχείρηση.
Η αλβανική Αστυνομία ανακοίνωσε την Πέμπτη (19/05) μεταξύ άλλων 16, στη διαδρομή της παράνομης διακίνησής του στρατιωτικού υλικού, τη σύλληψη δύο ανδρών στην κατοχή των οποίων κατέσχεσε μεγάλη ποσότητα στρατιωτικών όπλων που προορίζονται για πώληση.
Πρόκειται για τους  Αντίλ Μερσινλαρί,42 και τον Μπλένταρ Μουτσολάρι, 32 οι οποίοι βαρύνονται με κακουργηματική κατηγορία για λαθρεμπόριο όπλων στην Αλβανια και διακίνηση το εξωτερικό.
Δημοσιεύματα του Αλβανικού Τύπου επισημαίνουν ότι τα παράνομα στρατιωτικά όπλα επρόκειτο να  πωληθούν και στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με την Αλβανική Νομοθεσία οι κατηγορούμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με 50έτη ποινή φυλάκισης, αν αποδειχθεί η ενοχή τους για την παράνομη διακίνηση και εμπορία των στρατιωτικών όπλων.
Όπως σημειώνουν οι αλβανικές Αρχές, έρευνες πραγματοποιήθηκαν σε 24 σπίτια στα Τίρανα, και την Κορυτσά στις οποίες κατασχέθηκαν δεκάδες κουτιά εκρηκτικών υλών, 23 εκτοξευτές, χειροβομβίδες, 3 μπαζούκας, 216 βλήματα, 1640 σφαίρες, πολυβόλα,  και άλλα όπλα, αναφέρει το Αλβανικό Πανοράμα (ΑΡ).
Η Αλβανική αστυνομία επισημαίνει, ότι η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για να προσδιοριστεί η προέλευση του οπλισμού καθώς και οι αποδέκτες της παράνομης λαθρεμπορικής μεταφοράς του στρατιωτικού υλικού.