Τίρανα, Αλβανία: Απότακτος αστυνομικός της ΕΛΑΣ συνελήφθη για τη δολοφονία Αλβανού μεγαλέμπορου ναρκωτικών

Έλληνας απότακτος Αστυνομικός συνελήφθη στα Τίρανα και κατηγορείται για τη δολοφονία του Devi Kasmi Αλβανού μεγαλέμπορου ναρκωτικών.

Σύμφωνα με την αλβανική αστυνομία πρόκειται για τον 42άχρονο Ευθύμιο Ευθυμίου που υπηρετούσε έως το 2012 στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ. ως Ειδικός Φρουρός. Είχε αποπεμφθεί από το Σώμα της ΕΛΑΣ για εμπλοκή σε υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών και κατηγορείται ως φυσικός αυτουργός της εκτέλεσης του Αλβανού ναρκεμπορου Devi Kasmi.

Η δολοφονία του Devi Kasmi με τεσσερις βολίδες έχει αποκαλύψει μια δομημένη εγκληματική οργάνωση με τη δολοφονία του να αποδίδεται σε πληρωμένους εκτελεστές.

Σύμφωνα με πληροφορίες απο Αστυνομικές πηγές του Nantiareport.gr, ο 42άχρονος αποτακτος Ειδικός Φρουρός της ΕΛ.ΑΣ, Ευθύμιος Ευθυμίου, είχε συλληφθεί το 2009 στη Φραγκφούρτη για μεταφορά ναρκωτικών (5.5kg κοκαΐνη) από Βενεζουέλα. Ενω ένα χρόνο νωρίτερα είχε κατηγορηθεί για δουλεμπορική διακίνηση λαθρομεταναστών προς την Ελλάδα. Παραπέμφθηκε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΛ.ΑΣ και τελεσίδικα αποτάχθηκε το 2012, από τις Ταξεις της ΕΛΑΣ.

dsadasd-933x445-433x300

Τη στιγμή της σύλληψης, του 42άχρονου απότακτου Ειδικού Φρουρού, Ευθύμιου Ευθυμιού, κατασχέθηκε στην λατοχή του μεγάλο ποσό σε ευρώ και αλβανικά λεκών, χρήματα τα οποία εκτιμάται ότι ήταν η πληρωμένη εκτέλεση  του Devi Kasmin το βράδυ της Δευτέρας (29/01). Συνελήφθη σύμφωνα με το Αλβανικα “News24” μετά την κατάθεση του έγκλειστου Mario Meshini ο οποιος περιέγραψε το δολοφόνο, σωματώδη άνδρα με μακριά γενειάδα και tattoo’s.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ_ΑΛΒΑΝΙΑ_ΕΥΘΥΜΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ_ΕΦ2012

Στο στήθος του επισημαίνεται στο ρεπορτάζ του “Balkanews”, ο 42άχρονος απότακτος Ειδικός Φρουρός της ΕΛ.ΑΣ,  έφερε TATTOO γραμμένο στα λατινικά, “umbram fugat veritas”, το οποίο σχετίζεται με όρκο του Ιησού Χριστού (“Η αλήθεια αφαιρεί το σκοτάδι”) και είναι μέρος του τέταρτου στίχου του όρκου.

Η Αλβανικη Αστυνομία  κατέσχεσε βαρύ οπλισμο κι εκρηκτικά στην κατοχή των συλληφθέντων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία των Τιράνων, σε στενή συνεργασία με το Γραφείο του Εισαγγελέα στα Τίρανα, εξαριρωαε δομημένη εγκληματική ομάδα «Αίνιγμα», κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν επ ‘αυτοφώρω:

eftimiu1
Ο απότακρος Ειδικός Φρουρός, 42 από την Άρτα συνελήφθη ως εκτελεστής του Αλβανού ναρκεμπορου

• Elton Halipaj, 36 ετών, γεννήθηκε στο Skrapar και κατοικεί στα Τίρανα.

• Ευθυμίου Ευθυμίου, 41 ετών, γεννημένος στην Άρτα Ελλαδα.
• Malvin Dinellari, 30 ετών, που γεννήθηκε στην Κορκ και κατοικεί στα Τίρανα.
Ενω αναζητουνται ο Elton Hoxhallari, 36 ετών, γεννήθηκε και κατοικεί στα Τίρανα, και ο 41χρονος Aurel Hoxhallari, γεννημένος και κάτοικος των Τιράνων, ανακηρύχθηκε αλβανός πολίτης (Altin).

Σύμφωνα με τις Αλβανικές Αρχές, ο Aurel Hoxhallari (Altin) φέρεται ως διοργανωτής αυτής της δομημένης εγκληματικής ομάδας.

Ο Elton Halipaj και ο Malvin Dinellari, φέρεται να έχει συνδράμει στην εγκληματική οργάνωση τον οπλισμό και τα μέσα  για τη διάπραξη του εγκλήματος.

Ο απότακτος Ειδικός Φρουρός της ΕΛ.ΑΣ, Ευθυμίου Ευθυμίου, φρτρυαι ως φυσικός αυτουργός της εκτέλεσης του Αλβανού ναρκεμπορου.

Ο Elton Hoxhallari φέρεται ως συνεργός με χρηματοδότηση  και προπαρασκευαδτικές ενέργειες στην προετοιμασία και εκτέλεση του Αλβανού μεγαλεμπόρου ναρκωτικών.

Κατα τη διάρκεια της Αστυνομικής επιχείρησης των δυνάμεων της Αλβανίας, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε διαμερίσματα υπόπτων και σε βίλα στα περίχωρα των Τιράνων, όπου κατασχέθηκε οπλοστάσιο:

– 2 πιστόλια, ένας από τους οποίους είναι ύποπτος ως όπλο εγκλήματος

– 4 αυτόματα όπλα

– 2 ελεύθεροι σκοπευτές

– 4 αυτόματα όπλα

– 1 όπλο αντί-δεξαμενής με 2 κελύφη

– 1 βομβητής τηλεχειρισμού

– σημαντική ποσότητα εκρηκτικών ουσιών C4 και tritol

– 4 ραδιοφωνικούς δέκτες

– 1 dron

– 110 kg κάνναβης

– 2 μάσκες

Ο Αρχηγός της Αστυνομίας Τιράνων, Αρντιάν Βελίου είπε ότι πρόκειται για εκτέλεση με συμβόλαιο θανάτου, με θύμα τον 40άχρονο Ντέβις Κάσμι, μέλος μιας από τις πιο σκληρές αλβανικές συμμορίες διακίνησης ναρκωτικών διεθνώς.

Για την Αλβανική Αστυνομία η εκτέλεση του ναρκεμπόρου, οφείλεται σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ μελών κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών.

______________

gsh.al