Τήνος: Ο υπερήλικας δράστης είχε προσχεδιάσει τη δολοφονία του αγιογράφου- «Καλά του έκανα» φώναζε στους Αστυνομικούς

Φώναζε στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν μετά τη δολοφονία του γείτονά του, «καλά του έκανα», ενώ το προηγούμενο διάστημα δημιουργούσε προβλήματα και υπέβαλλε μηνύσεις σε βάρο του αγιογράφου γιατί του … δηλητηρίασε το πηγάδι

Το έγκλημα με δράστη τον 90χρονο, και θύμα τον Σπύρο Μεταξά, αγιογράφο και Διευθυντή Σχολής Αγιογραφίας της Τήνου, πατέρα δύο παιδιών, ήταν εκ προμελέτης. Ο υπερήλικας άνδρας, είχε αποφασίσει να δολοφονήσει τον γείτονά του, και ένοικο του πρώτου ορόφου στο οίκημα που και ο ίδιος διέμενε στο ισόγειο.

Ο 90χρονος δράστης που έχει συλληφθεί και κρατείται στο Τμήμα Ασφαλεία Τήνου. Ο ίδιος φέρεται να επιμένει στον παράλογο ισχυρισμό του, επαναλαμβάνοντας τη φράση, «καλά του έκανα». Στο παρελθόν, είχε καταδικαστεί για απόπειρα σωματικών βλαβών σε βάρος του 50χρονου αγιογράφου Σπύρου Μεταξά, καθώς ο υπέργηρος δράστης του εγκλήματος, είχε αποπειραθεί να χτυπήσει με  ξύλινη μαγκούρα του γείτονά του, ο οποίος υπέβαλλε σε βάρος του ηλικιωμένου μήνυση και κατά την εκδίκαση της υπόθεση του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης.

Δικομανής ο 90χρονος -μεταξύ άλλων που αποδίδουν στον υπερήλικα δράστη όσοι τον γνώριζαν στο νησί- κατέθετε μηνύσεις σε βάρος του αγιογράφου, οι οποίες έχουν αρχειοθετηθεί καθώς κρίθηκαν αβάσιμες για τους ισχυρισμούς του. Ο ηλικιωμένος είχε κατηγορήσει τον αγιογράφο ότι του .. δηλητηρίασε το πηγάδι ρίχνοντας φάρμακα στο νερό, ενώ σε άλλη χρονική περίοδο τον είχε κατηγορήσει για τοποθέτηση κεραίας στην ταράτσα του κτιρίου, όπου διαμένουν από κοινού. .

Όπως διακριβώθηκε από μαρτυρίες και τις καταθέσεις που έχουν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Τήνου, ο 50χρονος Σπύρος Μεταξάς, βγήκε από το οίκημα στο οποίο διαμένει με την οικογένειά του στον πρώτο όροφο και κινήθηκε προς το όχημά του, σταθμευμένο στο δημόσιο δρόμο μπροστά από το ακίνητο, στο ισόγειο του οποίου διαμένει ο 90χρονος δράστης. Μαρυτρίες αναφέρουν ότι ο υπερήλικας άνδρας εκείνη την ώρα βρισκόταν στο μπαλκόνι του, και λογομάχησε με τον αγιογράφο για το χώρο στάθμευσης του οχήματός του και αναφορές σε -ασήμαντα – ζητήματα από το παρελθόν. Στη συνέχεια, μπήκε στο εσωτερικό της ισόγειας οικία του, πήρε την καραμπίνα την οποία κατείχε παράνομα και βγήκε στο δημόσιο δρόμο, έσπασε με το κοντάκι του όπλου το παράθυρο του οδηγού και πυροβόλησε δύο φορές -εξ επαφής -τον 50χρονο αγιογράφο.

Tο κτίριο που διέμεναν δράστης και θύμα, στην περιοχή Μανέλα έχει πρόσοψη στον δημόσιο δρόμο. Όταν ήταν σε εξέλιξη έργα στο πεζοδρόμιο μπροστά από το οίκημα, ο 90χρονος δράστης είχε προκαλέσει επεισόδιο καθώς τον ενοχλούσαν οι εργασίες. Κάτοικοι του νησιού οι οποίοι γνώριζαν δράστη και θύμα περιγράφουν το δράστη ως «οξύθυμο» και δύστροπο, προκαλούσε επεισόδια για ασήμαντες αφορμές και είχε εμμονή με τον 50χρονο αγιογράφο, καθώς αναζητούσε αφορμές για καυγά. Ο υπερήλικας δράστης, κατηγορούσε τον 50χρονο για καταπάτηση ιδιωτικού πάρκινγκ, ενώ το σημείο όπου στάθμευε το όχημά του, ήταν χώρος στάθμευσης στο δημόσιο δρόμο. Ένας ήσυχος άνθρωπος, καλλιεργημένος από οικογένεια αγιογράφων αναφέρονται στο Σπύρο Μεταξά, το θύμα της εγκληματικής εμπάθειας του γείτονά του.

Πρόσφατα είχε χάσει τον αδερφό του από καρκίνο (επίσης πατέρα δύο παιδιών) και μέσα στον ίδιο χρόνο είχαν χάσει και το πατέρα τους, επί σειρά ετών Διευθυντή της Σχολής Αγιογραφίας της Τήνου. Μετά το θάνατο του, τη Διεύθυνση της Σχολής είχε αναλάβει ο αδερφός του Σπύρου Μεταξά, και στη συνέχεια ανέλαβε ο ίδιος τη θέση, με την οικογένεια Μεταξά να έχουν ιστορική αναφορά στο νησί της Τήνο και βαθιά κληρονομιά στον κόσμο της αγιογραφίας.

Ο 90χρονος δράστης στο Τμήμα Ασφαλείας Τήνου, και αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου.