Τιμητική διάκριση στον ΕΦ από την Κόρινθο, για τη διάσωση ανηλίκου σε τροχαίο ατύχημα

Εκτός υπηρεσίας, βρέθηκε αυτόπτης μάρτυρας σε τροχαίο ατύχημα. Η άμεση παρέμβαση του και η παροχή πρώτων βοηθειών, απέτρεψε τον άμεσο κίνδυνο ζωής σε αναίσθητο ανηλικο.

Τον Ειδικό Φρουρό Νικόλαο Γκάρα, του ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. Κορίνθου, και το Διοικητή της Υπηρεσίας Αστυνόμο Ά Δημήτριο Τουμπανάκη, συνάντησαν (31/01) και συνεχάρησαν προσωπικά η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος.

Ο Ειδικός Φρουρός, εκτός υπηρεσίας (05/01), διερχόμενος από την επαρχιακή οδό Ισθμού -Επιδαύρου στην περιοχή της Κορίνθου, παρέιχε τις πρώτες βοήθειες και διέσωσε αναίσθητο ανήλικο, ο οποίος διέτρεχε κίνδυνο ζωής.

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος, εξέφραε την ευαρέσκειά του, και δήλωσε ότι: «Τέτοιες εξαίρετες πράξεις σηματοδοτούν το υψηλό αίσθημα καθήκοντος και ανθρωπισμού του Έλληνα αστυνομικού και παράλληλα αναδεικνύουν την κοινωνική διάσταση της αποστολής της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία καθημερινά προστατεύει και υπηρετεί τους πολίτες.»

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη και ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ προσέφεραν συμβολικά τιμητικές πλακέτες στον Ειδικό Φρουρό.