Τίερ, Γερμανία: Νεκρός Έλληνας οδοντίατρος και η δύο μηνών κόρη του, σε νοσηλεία η σύζυγος και ο 17μηνών γιος τους

Μεταξύ των θυμάτων στο θανατηφόρο τροχαίο που προκάλεσε υπό την επήρεια αλκοόλ ο ψυχικά ασταθής οδηγός στο Τριερ της Γερμανίας, μέλη Ελληνικής οικογένειας Ομογενών μόνιμοι κάτοικοι Γερμανίας

Σύμφωνα με πληροφορίες του orthodoxia.info, πρόκειται για οικογένεια Ελλήνων Ομογενών, μέλος της εκεί ελληνορθόδοξης κοινότητας. Το μεσημέρι της Τρίτης (01/12) η Ομογενειακή οικογένεια, ο πατέρας αναγνωρισμένος οδοντίατρος στην περιοχή, μαζί με την σύζυγο του με τα δύο βρέφη τους ηλικίας δύο και 17μηνών, είχαν βγει για περπάτημα σε πεζόδρομο στον ιστορικό κέντρο της πόλης Τίερ της Γερμανίας.

Όπως μεταδίδουν τα Γερμανικά Μέσα, άνδρας 51 ετών, υπήκοος Γερμανίας εμφανώς υπό την επήρεια μέθης και ψυχικά ασταθής, με το τζιπ υψηλού κυβισμού στο οποίο επέβαινε, παρέσυρε διερχόμενους πεζούς, σκορπίζοντας το θάνατο. Οι Γερμανική Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψή του.

Νεκρός είναι ο 45χρονος Έλληνας οδοντίατρος Γιώργος Κομπιλίρης και το μόλις δυο μηνών κοριτσάκι τους ενώ η σύζυγος του και το δεύτερο παιδί της οικογένειας, ηλικίας 17 μηνών, νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο εκτός κινδύνου. Στο φονικό τροχαίο στο Τρίερ πέντε άνθρωποι έχασαν τις ζωές τους συνολικά, ενώ άλλοι 15 τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με τον Βόλφραμ Λάιμπε Δήμαρχο του Τρίερ, «Είναι η πιο μαύρη μέρα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Θέλω να μάθω γιατί κάποιος θα έκανε κάτι τέτοιο, αλλά δεν ξέρω αν θα πάρω απάντηση».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της οικογένειας του Γιώργου Κομπιλίρη, την οποία επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Η τόσο αναπάντεχη και βίαιη δοκιμασία που μας επισκέφθηκε μας έχει συγκλονίσει συθέμελα. Τώρα είναι ώρα σιωπής, περισυλλογής και φροντίδας της χαίνουσας πληγής. Είμαστε σίγουροι ότι όλοι όσοι μας παραστάθηκαν, καθένας με τον τρόπο του, θα σεβαστούν την απόλυτη ανάγκη να μαζέψουμε στην ησυχία τα σκόρπια κομμάτια μας. Είναι θερμότατη παράκληση». Η οικογένεια ευχαριστεί τις γερμανικές αρχές που ενήργησαν «με τρόπο υποδειγματικό», το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου της Τρίερ όπου νοσηλεύθηκε η οικογένεια, με την μητέρα και το παιδί να έχουν επιστρέψει στο σπίτι. Ευχαριστεί, επίσης, τον Ελληνισμό της Τρίερ και του Λουξεμβούργου «που πρόστρεξαν στον πόνο μας» και «όλους τους δημοσιογράφους από την πατρίδα μας για το μεγάλο ενδιαφέρον που επέδειξαν τη δύσκολη αυτή στιγμή».